WSJ: Departamentul de Energie al SUA a ajuns la concluzia că pandemia Covid-19 a apărut cel mai probabil în urma unei scurgeri dintr-un laborator

Departamentul de Energie al SUA a ajuns la concluzia că pandemia de COVID-19 a apărut cel mai probabil în urma unei scurgeri dintr-un laborator, potrivit unui raport clasificat al serviciilor de informaţii furnizat recent Casei Albe şi membrilor cheie ai Congresului, relatează în exclusivitate Wall Street Journal.

1412 afișări
Imaginea articolului WSJ: Departamentul de Energie al SUA a ajuns la concluzia că pandemia Covid-19 a apărut cel mai probabil în urma unei scurgeri dintr-un laborator

Noul raport evidenţiază modul în care diferite părţi ale comunităţii de informaţii au ajuns la judecăţi disparate cu privire la originea pandemiei. Departamentul pentru Energie se alătură acum Biroului Federal de Investigaţii, afirmând că virusul s-a răspândit probabil prin intermediul unui incident într-un laborator chinezesc. Alte patru agenţii din SUA, împreună cu un grup naţional de informaţii, consideră în continuare că a fost probabil rezultatul unei transmisii naturale, iar două sunt indecise.

Concluzia Departamentului Energiei este bazată pe noi informaţii şi este semnificativă, deoarece agenţia are o expertiză ştiinţifică considerabilă şi supraveghează o reţea de laboratoare naţionale americane, dintre care unele efectuează cercetări biologice avansate, relatează Wall Street Journal.

FBI a ajuns anterior la concluzia că pandemia a fost probabil rezultatul unei scurgeri de laborator în 2021 cu "încredere moderată" şi îşi menţine în continuare acest punct de vedere.

Documentul actualizat subliniază modul în care oficialii serviciilor de informaţii încă pun cap la cap piesele privind modul în care a apărut Covid-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a renunţat tacit la cea de-a doua etapă din mult-aşteptata investigaţie ştiinţifică privind originile pandemiei de COVID-19. OMS a invocat imposibilitatea de a efectua studii cruciale în China.

China a refuzat să asiste OMS în a doua etapă a planului de a investiga originile pandemiei de coronavirus. Potrivit BBC, OMS a încercat să auditeze laboratoarele din zona în care virusul a fost identificat pentru prima dată. De atunci, OMS nu a mai putut avansa cu studiile şi a abandonat cea de-a doua fază a investigaţie ştiinţifice, invocând provocările continue legate de încercările de a efectua cercetări în China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici