Xi i-a spus direct lui Biden la summit că Beijingul intenţionează să se reunifice China cu Taiwanul / Serviciile de informaţii americane: Xi a dat instrucţiuni armatei sale să "fie gata până în 2027" să invadeze

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a spus direct preşedintelui Joe Biden, la recentul lor summit, că China se va reunifica cu Taiwanul, au confirmat surse pentru ABC News.

1852 afișări
Imaginea articolului Xi i-a spus direct lui Biden la summit că Beijingul intenţionează să se reunifice China cu Taiwanul / Serviciile de informaţii americane: Xi a dat instrucţiuni armatei sale să "fie gata până în 2027" să invadeze

Xi i-a spus direct lui Biden la summit că Beijingul intenţionează să se reunifice China cu Taiwanul / Serviciile de informaţii americane: Xi a dat instrucţiuni armatei sale să "fie gata până în 2027" să invadeze

Xi precizat acest lucru în mod public, dar ceea ce este demn de remarcat este faptul că a dorit să îi trasmită acest lucru în mod direct preşedintelui SUA la un summit menit să dezgheţe relaţiile dintre ei.

Nu a fost clar dacă Beijingul intenţionează să folosească forţa în efortul său de a se reunifica cu Taiwanul, dar Xi a indicat că vor încerca la început să facă acest lucru în mod paşnic, au spus sursele.

Întrebat dacă implicarea SUA în alte două conflicte globale - Ucraina şi în Gaza - modifică angajamentul său anterior de a apăra Taiwanul de orice acţiune militară chineză, Biden a reiterat în noiembrie poziţia SUA în favoarea politicii "O singură China", care echivalează cu un echilibru delicat între respectarea pretenţiilor Chinei asupra teritoriului şi menţinerea unor legături strânse cu Taiwanul.

Reunificarea cu Taiwanul a fost un obiectiv declarat public al Chinei de ceva timp. China a confirmat acest lucru în raportul său de la summit.

"Xi Jinping a detaliat poziţia sa de principiu cu privire la problema Taiwanului şi a subliniat că problema Taiwanului a fost întotdeauna cea mai importantă şi sensibilă problemă în relaţiile sino-americane. China acordă importanţă declaraţiilor pozitive relevante făcute de Statele Unite la reuniunea de la Bali. Statele Unite ar trebui să reflecte în acţiuni specifice declaraţia lor că nu sprijină "independenţa Taiwanului", să înceteze înarmarea Taiwanului şi să sprijine reunificarea paşnică a Chinei. China va fi în cele din urmă unificată şi va fi în mod inevitabil unificată", se arată în comunicatul chinezesc.

Xi a dat instrucţiuni armatei sale să "fie gata până în 2027" să invadeze Taiwanul, potrivit serviciilor de informaţii americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici