Xi Jinping l-a avertizat pe Olaf Scholz: Conflictul din Ucraina nu trebuie să devină o "situaţie imposibil de gestionat"

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, l-a avertizat pe Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, că sunt necesare eforturi internaţionale pentru a evita transformarea conflictului din Ucraina într-o "situaţie imposibil de gestionat", informează Sky News.

54926 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping l-a avertizat pe Olaf Scholz: Conflictul din Ucraina nu trebuie să devină o "situaţie imposibil de gestionat"

"Trebuie făcute toate eforturile pentru a evita intensificarea şi extinderea conflictului din Ucraina, ceea ce ar putea conduce la o situaţie imposibil de gestionat", i-a transmis Xi Jinping lui Olaf Scholz, într-o conversaţie prin telefon, potrivit postului public de radio din China.

Xi Jinping a invitat Germania să participe la Iniţiativa de Securitate Globală, un organism internaţional propus de Beijing în urmă cu o lună care are principiul "indivizibilităţii securităţii".

Şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a cerut luni, în discursul rostit la Conferinţa privind Viitorul Europei, eforturi pentru evitarea extinderii războiului din Ucraina. "Trebuie să menţinem cu orice preţ pacea în Europa şi să evităm escaladarea conflictului. Noi nu suntem în război cu Rusia. Pentru menţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, pentru reinstaurarea păcii pe continentul nostru, doar Ucraina poate defini condiţiile negocierilor cu Rusia", a precizat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici