Yellen afirmă că Washingtonul vrea relaţii "constructive" cu Beijingul, dar critică relaţia China-Rusia

Statele Unite doresc relaţii economice "constructive şi corecte" cu China, dar vor acţiona în sensul protejării intereselor naţionale, a afirmat joi secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, exprimând preocupări privind parteneriatul Beijingului cu Moscova.

182 afișări
Imaginea articolului Yellen afirmă că Washingtonul vrea relaţii "constructive" cu Beijingul, dar critică relaţia China-Rusia

Sursa foto: MediafaxFoto

"Noi vrem relaţii economice constructive şi corecte" cu Beijingul, a declarat Janet Yellen, potrivit agenţiei Reuters, într-un discurs rostit la Institutul pentru Studii Internaţionale Avansate al Universităţii Johns Hopkins.

"În mod clar, relaţiile noastre sunt tensionate în acest moment. Obiectivul meu este clar şi onest, (...) de a discuta despre această relaţie esenţială, pe baza unor realităţi dificile", a adăugat Janet Yellen.

Secretarul american al Trezoreriei a criticat parteneriatul "fără limite" dintre China şi Rusia, notând că este "un semnal îngrijorător" că Beijingul "nu este serios" în privinţa influenţei pentru oprirea războiului din Ucraina.

"Este esenţial ca naţiunea chineză şi nici alte ţări să nu furnizeze Rusiei susţinere sau asistenţă pentru evitarea sancţiunilor, consecinţele ar fi severe", a atras atenţia Janet Yellen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici