Yellen: Problemele economice din China vor genera efecte, dar Statele Unite vor evita recesiunea

Reducerea ritmului economiei Chinei riscă să genereze efecte pe plan mondial, dar Statele Unite nu vor intra în recesiune, afirmă Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, într-un interviu acordat postului Bloomberg TV.

2630 afișări
Imaginea articolului Yellen: Problemele economice din China vor genera efecte, dar Statele Unite vor evita recesiunea

Sursa foto: MediafaxFoto

"Multe state depind de creşterea economică puternică a Chinei pentru stimularea propriei creşteri economice, mai ales naţiuni din Asia, iar reducerea ritmului economic în China riscă să genereze unele efecte negative şi în Statele Unite", afirmă Janet Yellen.

"În Statele Unite, creşterea economică a încetinit, dar piaţa muncii continuă să fie destul de puternică, nu mă aştept la o recesiune", a declarat Janet Yellen, subliniind că economia SUA este pe o "direcţie bună", în sensul reducerii inflaţiei fără a afecta semnificativ piaţa muncii.

Întrebată ce va face Washingtonul pentru reducerea tensiunilor cu Beijingul, Janet Yellen a declarat că în niciun caz nu vor fi diminuate taxele vamale. "Aş evidenţia faptul că preocupările noastre de bază nu au fost încă abordate, trebuie să avansăm în acest sens. Am impus taxe vamale Chinei pentru că aveam preocupări referitoare la practici comerciale incorecte, mai ales cele referitoare la proprietăţile intelectuale şi la transferul de tehnologie", a subliniat secretarul american al Trezoreriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici