Zeci de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare mexicană în urma unui atac armat

Zeci de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din nordul Mexicului, după ce bărbaţi înarmaţi, probabil membri ai unui cartel de droguri, au deschis focul asupra unităţii.

410 afișări
Imaginea articolului Zeci de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare mexicană în urma unui atac armat

Bărbaţii au sosit în faţa închisorii din statul Chihuahua în vehicule blindate şi au început să tragă asupra gardienilor, spun autorităţile, potrivit BBC.

Zece persoane au fost ucise, inclusiv patru prizonieri, în timpul atacului din oraşul de frontieră Ciudad Juarez. Poliţia spune că aproximativ 24 de deţinuţi au evadat.

Luptele din interiorul închisorii, unde deţinuţii din diferite organizaţii criminale sunt adăpostiţi în blocuri separate, s-au soldat cu 13 răniţi. Patru dintre victime sunt tratate la spital, au declarat autorităţile penitenciare.

Rudele celor închişi s-au adunat în faţa închisorii în aşteptarea veştilor. O femeie a spus că atacatorii îmbrăcaţi în negru erau mai bine înarmaţi decât poliţia şi trăgeau în toate vehiculele care treceau prin zonă. Armata şi garda naţională au fost chemate pentru a sprijini autorităţile locale.

Oraşul mexican este de ani de zile în mijlocul confruntărilor violente între cartelurile de droguri rivale Sinaloa şi Juarez. Şi în închisoare s-a produs o revoltă în august anul trecut. Aceasta s-a extins pe străzi, provocând moartea a 11 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici