Zeci de mii de lucrători din sănătate din Spania au protestat pentru un viitor mai bun

Zeci de mii de lucrători din domeniul sănătăţii au protestat duminică la Madrid faţă de ceea ce ei consideră a fi distrugerea sistemului public de sănătate de către guvernul regional conservator, scrie Reuters.

246 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de lucrători din sănătate din Spania au protestat pentru un viitor mai bun

Îmbrăcaţi în halate albe şi bătând în tobe, mulţi au scandat: „Reducerea sănătăţii publice este un act criminal”.

Demonstraţia a atras aproximativ 30.000 de protestatari, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului regional.

Guvernul regional din Madrid, condus de Isabel Ayuso, din partea Partidului Popular, a fost criticat în ultimii ani, în special de când a început pandemia COVID-19 în 2020, pentru personalul insuficient din spitale şi centrele de asistenţă medicală primară.

Protestatarii spun că guvernul regional desfiinţează serviciile publice de sănătate şi favorizează furnizorii privaţi de servicii medicale.

Îmbrăcat ca Grim Reaper şi purtând un obiect ce părea o coasă, un protestatar ţinea o pancartă pe care scria: „Eu sunt planul lui Ayuso pentru (secţia de) urgenţe”.

„Avem în jur de 40 sau 50 de pacienţi pe zi şi putem să le acordăm aproximativ şase minute fiecăruia. Problema este că nu ne permit să acordăm îngrijiri adecvate pacienţilor”, a declarat pentru Reuters Ana Encinas, 62 de ani, un medic care lucrează în asistenţa medicală primară din Madrid de 37 de ani.

Ayuso neagă acuzaţia că administraţia sa desfiinţează serviciile publice de sănătate în favoarea sectorului privat şi spune că protestele şi grevele sunt orchestrate de partidele de stânga în perspectiva alegerilor municipale şi regionale din acest an pentru a submina guvernul regional conservator.

În noiembrie, zeci de mii de oameni au mărşăluit prin centrul Madridului în sprijinul lucrătorilor din domeniul sănătăţii care cereau condiţii de muncă mai bune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici