Zeci de mii de persoane sunt în continuare dispărute în Irak, după 30 de ani de războaie

Zeci de mii de persoane sunt în continuare date dispărute în Irak, după războiul cu Iranul (1980-1988), cel din Golf (1990-1991) şi conflictul care a urmat invaziei ţării din 2003, a afirmat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) duminică.

25 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane sunt în continuare dispărute în Irak, după 30 de ani de războaie

Zeci de mii de persoane sunt în continuare dispărute în Irak, după 30 de ani de războaie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Impactul războaielor este încă resimţit de oameni după ani şi chiar decenii de când armele s-au oprit şi mii de persoane speră în continuare să primească veşti de la apropiaţii lor, care au dispărut" în cele trei conflicte, se arată într-un comunicat al organizaţiei umanitare, înaintea Zilei internaţionale a persoanelor dispărute.

Un milion de persoane au murit în timpul războiului Iran-Irak şi zeci de mii în timpul celorlalte două conflicte.

"Cerem Guvernelor din regiune să continue eforturile pentru a furniza informaţii despre persoanele dispărute", adaugă organizaţia internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici