Zeci de reprezentanţi ai Consiliului de Securitate ONU fac o vizită la Rafah

Zeci de reprezentanţi ai Consiliului de Securitate al ONU urmează să viziteze luni graniţa dintre Egipt şi Gaza.

192 afișări
Imaginea articolului Zeci de reprezentanţi ai Consiliului de Securitate ONU fac o vizită la Rafah

Zeci de reprezentanţi ai Consiliului de Securitate ONU fac o vizită la Rafah

Vizita are loc la doar câteva zile după ce secretarul general ONU, Antonio Guterres, a avertizat că mii de oameni din enclava palestiniană „pur şi simplu mor de foame”.

Emiratele Arabe Unite au aranjat călătoria de la Rafah, singura zonă prin care se permite trecerea ajutorului umanitar limitat şi livrările de combustibil către Gaza.

Ambasadorul ţării la ONU, Lana Nusseibeh, a declarat că scopul vizitei este „de a afla direct de la sursă ce este necesar în ceea ce priveşte extinderea operaţiunii umanitare care să răspundă nevoilor poporului palestinian din Gaza”, potrivit Sky News.

Ea a menţionat că nu este vorba despre o vizită oficială a Consiliului de Securitate.

Americanii nu au trimis un reprezentant în delegaţie, deşi fac parte din Consiliul de Securitate. Decizia lor vine ca urmare a unui veto al SUA de săptămâna trecută asupra unei propuneri de rezoluţii privind încetarea focului între Israel şi Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici