Zelenski a spus câte oraşe şi sate ucrainene controlează Rusia

Forţele ruseşti controlează în prezent 1.877 de oraşe şi sate ucrainene, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, vorbind online la evenimentul de solidaritate cu Ucraina organizat de guvernul german pe 25 februarie.

6314 afișări
Imaginea articolului Zelenski a spus câte oraşe şi sate ucrainene controlează Rusia

Începând cu 7 decembrie, Ucraina a eliberat 1.888 de aşezări, potrivit lui Zelenski. Sute de oraşe şi sate au fost eliberate în timpul operaţiunilor ucrainene de alungare a ruşilor din părţi ale regiunilor Harkov şi Herson în toamnă, notează Kyiv Independent.

În prezent, Rusia ocupă mari părţi din regiunile Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, părţi din sudul regiunilor Zaporojie şi Herson, precum şi Peninsula Crimeea. Crimeea şi părţi din regiunile Doneţk şi Lugansk sunt ocupate de Rusia din 2014.

"Luptăm pe teritoriul ucrainean pentru ceea ce voi nu vă puteţi imagina viaţa fără", a declarat Zelenski în discursul său. "Aceasta este securitatea de bază, este libertatea şi viaţa conform legii, este demnitatea umană şi dreptul fiecărei persoane şi comunităţi de a se respecta, este bucuria de a trăi într-o familie şi capacitatea de a visa la un viitor sigur şi liber pentru copiii voştri".

Zelenski a subliniat că Rusia încearcă în mod continuu să captureze mai mult teritoriu şi să distrugă mai multe vieţi ucrainene.

El a adăugat că oraşul Mariupol, ocupat în prezent de Rusia, este distrus în proporţie de peste 90% şi aproape că nu mai există clădiri nedeteriorate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici