Zelenski anunţă că peste 500 de soldaţi ruşi s-au predat vineri

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 500-600 de soldaţi ruşi s-au predat vineri forţelor ucrainene, anunţă BBC.

25356 afișări
Imaginea articolului Zelenski anunţă că peste 500 de soldaţi ruşi s-au predat vineri

Zelenski anunţă că peste 500 de soldaţi ruşi s-au predat vineri

BBC precizează că nu a putut verifica informaţia în mod independent.

Anterior, Zelenski a avertizat trupele ruseşti că "nu pot să ocupe capetele şi minţile" oamenilor şi că ocuparea oraşelor şi localităţilor va fi doar "temporară, nu pentru totdeauna. Sunt convins de acest lucru".

Volodimir Zelenski s-a referit şi la răpirea primarului din Melitopol, Ivan Fedorov. Trupele ruseşti l-au răpit vineri după-amiază pe Federov dintr-un centru de criză din oraşul ocupat din sud-estul ţării. Răpirea sa a fost surprinsă de camerele de supraveghere, imaginile fiind distribuite pe scară largă pe reţelele de socializare.

"Reţinerea primarului din Melitopol este o crimă împotriva democraţiei", afirmă Zelensky.

"Au ucis un primar şi acum îl capturează pe altul. Ceea ce înseamnă că toţi primarii, indiferent în ce oraşe intră forţele ruse, dacă nu confirmă colaborarea lor, sunt ucişi", adaugă Zelensky. "Acesta este pur şi simplu terorism".

"O fiinţă umană capturată. Nu le este ruşine de acest videoclip. Îl iau şi îl duc într-o pivniţă, îl torturează şi apoi îl ucid", susţine Zelensky.

El spune că liderii germani şi francezi ar trebui "să ia legătura cu Putin pentru eliberarea primarului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,
zelenski

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici