Zelenski către liderii europeni: Mulţumită Ucrainei, soldaţii voştri nu luptă împotriva Rusiei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ţinut un discurs în cadrul Summit-ului Comunităţii Politice Europene de la Granada, Spania. El s-a adresat liderilor europeni spunându-le că „mulţumită Ucrainei, soldaţii voştri nu luptă împotriva Rusiei", potrivit Sky News.

650 afișări
Imaginea articolului Zelenski către liderii europeni: Mulţumită Ucrainei, soldaţii voştri nu luptă împotriva Rusiei

Zelenski către liderii europeni: Mulţumită Ucrainei, soldaţii voştri nu luptă împotriva Rusiei

În discursul său, Zelenski a spus că Rusia „a rănit Moldova”, a încercat să „destabilizeze Georgia” şi să „rupă părţi din teritoriul Ucrainei”. El a făcut apel la unitatea europeană şi le-a cerut participanţilor să dea un semnal clar privitor la victoria Ucrainei, astfel încât războiul să nu se extindă.

„Dragi colegi, datorită Ucrainei soldaţii voştri nu luptă împotriva Rusiei. Sunt sigur că niciunul dintre voi nu vrea să afle cum va fi dacă NATO trebuie să se ridice pentru unul dintre voi. Trebuie să câştigăm în Ucraina, astfel încât Putin să nu extindă această agresiune", a spus Volodimir Zelenski.

Joi şi vineri, în oraşul spaniol se desfăşoară al treilea Summit al Comunităţii Politice Europene şi o reuniune a Consiliului European.

Liderii Uniunii Europene discută despre sprijinul pentru Ucraina şi despre reforma blocului format din 27 de naţiuni. Este vorba despre lansarea unui lung proces de pregătire privind extinderea UE. Termenul limită privind pregătirea UE ar putea fi 2030.

Pe lista cu ţări care doresc să intre în UE sunt Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Turcia, Kosovo şi Georgia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici