Zelenski îi sfidează pe ruşi şi îi îmbărbătează pe ucraineni într-un discurs de Crăciun: "Şi chiar şi în întuneric total, ne vom găsi unul pe altul să ne îmbrăţişăm strâns. Şi chiar dacă nu este căldură, ne vom îmbrăţişa ca să ne încălzim”

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a cerut ucrainenilor să aibă „răbdare şi credinţă” într-un discurs sfidător la adresa Rusiei de Crăciun, după ce un val de atacuri ruseşti asupra oraşului Herson.

718 afișări
Imaginea articolului Zelenski îi sfidează pe ruşi şi îi îmbărbătează pe ucraineni într-un discurs de Crăciun: "Şi chiar şi în întuneric total, ne vom găsi unul pe altul să ne îmbrăţişăm strâns. Şi chiar dacă nu este căldură, ne vom îmbrăţişa ca să ne încălzim”

Volodîmîr Zelenski, Facebook

La zece luni de la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, Zelenski a vorbit despre rezistenţă până la capăt, recunoscând în acelaşi timp că „libertatea are un preţ mare”.

El a îndemnat naţiunea să rămână fermă în faţa unei ierni sumbre caracterizată prin pene de energie,absenţa celor dragi a căror vieţi le-au fost luate şi a ameninţării mereu prezente a agresiunii ruseşti. 

Mesajul lui Zelenski a venit după ce  Rusia a lansat rachete în centrul oraşului Herson în Ajunul Crăciunului, ucigând cel puţin 10 persoane şi rănind alte zeci. Zelenski a descris aceste atacuri drept „ucidere de dragul intimidării şi al plăcerii”.

În mesajul său de Crăciun, Zelenski a recunoscut că toate sărbătorile au un gust amar pentru ţara asediată anul acesta.

„Putem simţi altfel spiritul tradiţional al Crăciunului. Cina la masa familiei nu poate fi atât de gustoasă şi caldă. S-ar putea să fie scaune goale în jurul mesei.  Iar casele şi străzile noastre nu pot fi atât de luminoase. Iar clopotele de Crăciun pot suna nu atât de tare şi inspirator. Printre sunetele de sirene de raid aerian, sau chiar mai rău – împuşcături şi explozii. Dar Ucraina a rezistat forţelor malefice vreme de 8 ani şi 300 zile, totuşi, în această bătălie, avem o altă armă puternică şi eficientă. Ciocanul şi sabia spiritului şi a conştiinţei noastre. Înţelepciunea lui Dumnezeu. Curaj şi vitejie. Virtuţi care ne înclină să facem binele şi să biruim răul.

Şi chiar şi în întuneric total – ne vom găsi unul pe altul – să ne îmbrăţişăm strâns. Şi chiar dacă nu este căldură, ne vom îmbrăţişa ca să ne încălzim”.

Zelenski a încheiat discursul: „Ne vom celebra sărbătorile! Ca întotdeauna. Vom zâmbi şi vom fi fericiţi. Ca întotdeauna. Diferenţa este una. Nu vom aştepta un miracol. La urma urmei, îl creăm noi înşine”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici