Zelenski mulţumeşte Uniunii Europene pentru susţinerea macrofinanciară "puternică"

Preşedintele Volodimir Zelenski a mulţumit, marţi, Uniunii Europene pentru "susţinerea puternică" în sensul stabilizării macrofinanciare a Ucrainei, în condiţiile primirii unei tranşe de trei miliarde de euro.

313 afișări
Imaginea articolului Zelenski mulţumeşte Uniunii Europene pentru susţinerea macrofinanciară "puternică"

Sursa foto: MediafaxFoto

"Ucraina a primit prima tranşă, în valoare de trei miliarde de euro, din noul program macrofinanciar de 18 miliarde de euro. Sunt recunoscător Uniunii Europene şi preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru susţinerea puternică", a afirmat Volodimir Zelenski într-un mesaj postat pe Twitter.

"Menţinerea stabilităţii financiare a Ucrainei este vitală pentru victoria noastră comună împotriva agresorului", a subliniat Zelenski.

Uniunea Europeană a transferat marţi Ucrainei o tranşă de trei miliarde de euro, în cadrul liniei de asistenţă macrofinanciară de 18 miliarde de euro. "Ajutarea Ucranei să facă faţă nevoilor financiare în contextul agresiunii Rusiei este o sarcină crucială şi urgentă. Comisia Europeană acţionează cu cea mai mare viteză şi determinare", a afirmat luni Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici