Zelenski: Negocierile de pace vor fi posibile doar după ce Rusia îşi retrage trupele din Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat vineri seară, cu ocazia întâlnirii cu omologul său sud-african, Cyril Ramaphosa, că negocierile de pace cu Rusia vor fi posibile doar după retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

296 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Negocierile de pace vor fi posibile doar după ce Rusia îşi retrage trupele din Ucraina

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Astăzi, am transmis clar în cursul întâlnirii noastre că orice negociere cu Rusia în acest moment, când forţele de ocupaţie sunt pe teritoriul nostru, ar însemna îngheţarea conflictului, a durerii şi suferinţei", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei Interfax-Ukraine, cerând retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

Volodimir Zelenski a făcut declaraţiile după întâlnirea cu delegaţia condusă de preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, din care fac parte şi liderii Senegalului, Egiptului, Zambiei şi Insulelor Comore.

Cyril Ramaphosa, preşedintele Africii de Sud, a îndemnat Ucraina şi Rusia să ia măsuri pentru reducerea conflictului militar, în cadrul eforturilor de lansare a negocierilor de pace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici