Zelenski spune că Ucraina realizează progrese în contraofensiva împotriva Rusiei

Preşedintele Volodimir Zelenski a marcat duminică progresul în contraofensiva Ucrainei începută săptămâna trecută, mulţumind forţelor sale pentru că au cucerit două aşezări în sud, o a treia în est, precum şi teritoriu suplimentar în estul ţării, relatează Reuters.

451 afișări
Imaginea articolului Zelenski spune că Ucraina realizează progrese în contraofensiva împotriva Rusiei

El nu a precizat cu exactitate unde se află teritoriile şi nu a oferit un calendar, dar a spus că a primit "rapoarte bune" la o întâlnire de duminică de la comandanţii săi militari şi de la şeful serviciilor de informaţii.

În discursul său video nocturn, Zelenskiy a mulţumit forţelor sale pentru eliberarea unei aşezări din estul regiunii Doneţk, pentru cucerirea "anumitor înălţimi" tot într-o zonă estică în direcţia Lysychansk-Siversk şi pentru eliberarea a două aşezări din sud.

Kyrylo Timoşenko, adjunctul şefului biroului preşedintelui, a postat mai devreme duminică o imagine cu soldaţi ridicând steagul ucrainean deasupra unui sat pe care l-a catalogat ca fiind în zona sudică, care este principalul obiectiv al contraofensivei.

"Vysokopillya. Regiunea Herson. Ucraina. Astăzi", a scris Timoşenko într-o postare pe Facebook peste o fotografie cu soldaţi fixând un steag ucrainean pe un stâlp.

Situată la nord de peninsula Crimeea, pe care Moscova a invadat-o şi anexat-o în februarie şi martie 2014, regiunea Herson a fost cucerită de forţele ruseşti la începutul actualului conflict.

Lysychansk a fost revendicată de separatiştii pro-ruşi din regiunea Luhansk la începutul lunii iulie, în cadrul unei bătălii pentru zona Donbas din estul Ucrainei, care include şi Siversk, unde se află mine de cărbune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici