MedLife, sprijin în pandemie pentru comunităţile afectate: programe de testare gratuită a învăţătorilor, angajaţilor din turism şi donatorilor de plasmă

Grupul Medlife a lansat programe naţionale de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 pentru învăţători, pentru angajaţii din industria hotelieră, precum şi un program de testare şi evaluare a stării de sănătate gratuit pentru donatorii de plasmă.

800 afişări
Imaginea articolului MedLife, sprijin în pandemie pentru comunităţile afectate: programe de testare gratuită a învăţătorilor, angajaţilor din turism şi donatorilor de plasmă

MedLife, sprijin în pandemie pentru comunităţile afectate: programe de testare gratuită a învăţătorilor, angajaţilor din turism şi donatorilor de plasmă

Articol susţinut de MedLife

Medlife, sprijin pentru hotelierii din România

Românii se pregătesc de concedii, însă cum autorităţile din numeroase ţări au anunţat restricţii pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus, aceştia au optat pentru destinaţii turistice autohtone. Însă bucuria unora poate deveni boala altora. Hotelierii sunt printre cei mai expuşi la riscul de infectare cu SARS-CoV-2. De aceea, MedLife a lansat un program naţional de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 în perioada 7 – 22 iulie 2020.

Beneficiari sunt angajaţii care au intrat în contact direct cu turiştii: recepţioner/ă, camerist/ă, ospătar/ ospătăriţă, lucrător SPA, hotel etc.

„Prin acest demers, MedLife a ajutat atât angajaţii, cât şi angajatorii să îşi desfăşoare activitatea cu încredere şi responsabilitate, oferindu-le posibilitatea de a afla dacă personalul a intrat în contact cu virusul”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

 

Medlife susţine siguranţa în şcoli, prin testarea gratuită a învăţătorilor 

                             

O altă categorie profesională expusă la riscul de infectare cu SARS-CoV-2 este cea a cadrelor didactice. Pe scurt, în perioada 1 -14 septembrie 2020, învăţătorii au beneficiat de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din ţară. Prin testarea gratuită a dascălilor creşte gradul de siguranţă în şcoli, odată cu reînceperea cursurilor.

 

Ce (s)-a reuşit prin programul Medlife pentru testarea cadrelor didactice

·      1.176 de învăţători din peste 50 de oraşe din ţară s-au prezentat la analize

·      Din totalul de 1.176 de probe, 53 au fost pozitive, însă nu au fost identificate focare de infecţie 

·      Vârsta medie a învăţătorilor confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV 2 este de 43 de ani, cu preponderenţă feminină.

 

Rezultatele testării sunt îngrijorătoare: gradul de imunizare naturală a învăţătorilor pentru COVID-19 este foarte mic, de 4,5%

 

Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine. http://www.medlife.ro/facem-romania-bine/

 

De 26 de ani suntem alături de tine şi nu ne oprim. Sprijinim sistemul medical şi oamenii din România în pandemie/ Facem cercetare medicala in romania (aici se schimba in functie de ce direcţie avem de promovat)

 

Pentru că azi, mai mult decât oricând medicina înseamnă să te lupţi prin ştiinţă şi cunoaştere. Ne adaptăm continuu la prezent şi ne pregătim pentru viitor. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici