Ciolacu: OUG pe anticipate, neconstituţională. Cei care se află în vacanţă nu îşi aleg reprezentantul

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că ordonanţa de urgenţă pentru pregătirea alegerilor parlamentare este neconstituţională, deoarece Guvernul Orban a introdus o prevedere prin care orice cetăţean poate vota indiferent de locul în care se află.

57 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: OUG pe anticipate, neconstituţională. Cei care se află în vacanţă nu îşi aleg reprezentantul

Ciolacu: OUG pe anticipate, neconstituţională. Cei care se află în vacanţă nu îşi aleg reprezentantul

„A dat OUG pentru pregătirea alegerilor anticipate. Nu e un lucru rău. Un guvern responsabil trebuie să se gândească şi la o astfel de situaţie . În respectiva ordonanţă au trecut că la alegerile parlamentare orice cetăţean din România poate vota indiferent de unde se află. Acest lucru se poate face la prezdenţiale, când există o singură circumscripţie şi o singură lista. La parlamentare de aceea se fac alegeri pe circumscripţii electorale judeţene. Buzoienii mei îşi aleg parlamentarii de Buzău. Nu cei care se află în vacanţă la Buzău aleg parlamentarii de Buzău. Dacă au ales să meargă în vacanţă nu îşi aleg parlmentarii care să îi reprezinte. Fondul este atât de neconstituţional, încât eu nu înţeleg de ce are această forţare a legii până la stupid”, a spus Marcel Ciolacu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Liderul PSD subliniază că nu ştie câte ordonanţe a dat Guvernul Orban în ultima şedinţă de Guvern.

„ E o temă falsă, care ascunde alte teme. Am văzut delcaratia preşedintelui României privind reformele. Dacă să dai OUG să modific un sistem întreg în sănătate. Eu nu ştiu câte ordonanţe s-au dat. Eu nu am textele OUG. Nu ştie nimeni. De unde să ştiu de avize dacă nu am nici textele ordonanţelor. Nu ştiu cu ce s-a suplimentat ordinea de zi. Sunt două zile deja de la şedinţa de guvern. După surse ştim că sunt 25, după altele 28. Cică „asteptam încă avize”. Nu am mai auzit de aşa ceva”, a completat Ciolacu.

Acesta a anunţat că va discuta, vineri, cu juriştii, despre OUG care nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici