Gândurile lui Cristoiu: Marcel Ciolacu a creat toate premisele ca să nu mai rămână nimeni din PSD

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, riscă să fie boicotat la congresul din 21 martie dacă nu rezolvă problema baronilor locali care vor să ajungă în conducerea partidului sau să rămână singur dacă insistă ca membrii cu probleme penale să nu acceadă la funcţii, afirmă analistul Ion Cristoiu.

10220 afișări

Jurnalistul a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că amânarea Congresului, programat iniţial în 29 februarie, a avut drept cauză pretenţiile baronilor locali de a se regăsi în echipa lui Marcel Ciolacu, până acum singurul candidat la şefia PSD.

“Înaintea acestui congres, asupra domnului Ciolacu au venit băieţii, baronii, <vrem şi noi, vrem şi noi, vrem şi noi în echipă> pentru că şi-au dat seama că ei nu pot să facă o moţiune, am înţeles. (...) De atunci au amânat congresul sub pretextul dat de coronavirus, domnul Ciolacu a impus la şedinţa asta informală să nu fie niciun baron local, într-un fel bine pentru că poate unii din ei erau cu probleme, dar problema este că din surse ştiu că nu s-a rezolvat (...) Domnul Ciolacu le-a zis că vor fi şi baronii, şefii de organizaţie, vor fi în Comitetul Politic Executiv, deci acolo lucrurile încă nu sunt rezolvate pentru că ne putem confrunta cu o boicotare a congresului”, a declarat analistul politic.

Ion Cristoiu spune că Marcel Ciolacu are deja echipa lui cu care va candida la congres şi nu vrea să mai primească şi pe alţii, fiind deja vreo 30 de lideri locali care vor să i se alăture.

„Pe de o parte domnul Ciolacu care nu vrea în ruptul capului, nici nu are cum, vă spun, că sunt vreo 30 care vor, nu au unde, iar el are echipa lui, nu ştiu, preşedinte, vicepreşedinte, secretar general, conducerea centrală, da? În conducerea asta centrală vor să intre şi alţii”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a avertizat că planul lui Marcel Ciolacu de a interzice membrilor PSD cu probleme penale să candideze la alegeri sau să acceadă la funcţii este catastrofal.

“Acest film cu Partidul Social Democrat care vrea să fie pur, să nu mai aibă corupţi şi lume penală, l-am mai văzut, l-am văzut, dacă nu mă înşel, în guvernarea Ponta, sub conducerea lui Ponta şi este catastrofal dintr-un simplu motiv, în momentul în care anunţi oficial că oricine are probleme penale, e foarte importantă această precizare, una este să fii condamnat, gata, după părerea mea nici nu ai ce căuta în politică şi alta este conceptul de penal pe care domnul Ciolacu şi-l însuşeşte de la domnul Klaus Iohannis, care este aiurea şi anume că penal e cel împotriva căruia începi o investigaţie, este totalmente aiurea şi din punct de vedere juridic”, a explicat analistul politic.

Ion Cristoiu a atras atenţia că preşedintele Klaus Iohannis este cel care a introdus în viaţa politică eticheta de “penal” oricărei persoane convocate la DNA şi DIICOT, iar dacă Marcel Ciolacu va proceda la fel, atunci va decima PSD.

“Klaus Iohannis a introdus în viaţa politică românească un lucru foarte periculos, la care şi el va fi victimă, că nu va mai fi şef, şi anume orice om convocat la DNA sau la DIICOT, nu la instanţă, convocat deja, adică subiect de anchetă penală, el este considerat penal, trebuie să se auto-suspende, numai că eu sper că domnul Ciolacu îşi dă seama că dacă vrei să decimezi PSD acum, declanşeze anchete, da? Ca o concluzie, domnul Marcel Ciolacu a creat toate premisele ca să nu mai rămână nimeni din PSD, inclusiv el, pentru că băieţii s-au prins: <A, îi suspendaţi? Îi chemăm pe toţi>. Oricum, eu ştiu de o listă de 10 inşi. Se pare că va veni rândul şi domnului Cuc, îi cheamă”, a dezvăluit jurnalistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici