„Gândurile lui Cristoiu” | Top 5 politicienii săptămânii. Iohannis a obţinut un loc pe podium

Liberalii şi aliaţii lor deschid şi închid topul politicienilor din această săptămânăîn care ultimul loc este ocupat de Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei, susţinut de PNL şi USR-PLUS, iar primul loc de noul premier desemnat, Florin Cîţu.

5105 afișări

Top 5 politicienii săptămânii

Locul 5: Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei

„Locul cinci este domnul Nicuşor Dan care e sprijinit, a fost şi aici ţopăia precum Mircea Geoană când credea el că a câştigat alegerile, că astăzi, domnul Ludovic Orban, el, l-a anunţat că PNL va sprijini candidatura domnul Nicuşor Dan. E foarte frumos, poţi să fii vesel, dar eu puneam o întrebare, ce înseamnă a sprijini? Adică a sprijini ce înseamnă şi pun câteva întrebări practice: Unu, domnul Nicuşor Dan are o problemă cu Dan Barna, deci trebuie să rezolve problema lui Dan Barna că Dan Barna nu ar vrea să fie el candidat. Are o problemă cu Vlad Voiculescu. Bun, deci l-a chemat azi domnul Orban care, până acum împreună cu preşedintele, au susţinut într-una că PNL trebuie să aibă candidat, domnul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte a venit la Antena 3, eram eu în direct, şi, sigur, a fost destul de politicos, şi l-am întrebat şi a spus următorul lucru, textual: <domnul Nicuşor Dan trebuie să intre în PNL>, mai ţineţi minte? Aşa a zis. <Dacă nu intră, atunci candidez eu>, el, că e pe primul loc, da? Deodată domnul Orban l-a chemat sau l-o fi sunat şi a zis ”vă sprijinim”, deci asta înseamnă că PNL renunţă la propriul candidat da? E vorbă, nu se va îndeplini nimic pentru că domnul Orban trebuie să obţină decizia partidului. Da, ce înseamnă o sprijinire? În momentul în care eşti candidatul PNL, între tine şi PNL se creează o legătură, nu ştiu, te duci acolo. Deci, prima întrebare, să ne răspundă domnul Nicuşor Dan: PNL va plăti la televiziuni campania electorală pentru Nicuşor Dan? Întrebare. Doi, PNL, doamna Violeta Alexandru, care murea să fie ea candidat, i-a promis şi domnul Orban, va pune în funcţiune maşinăria PNL-istă de Bucureşti să îl voteze pe domnul Nicuşor Dan? Trei, în campania electorală, Nicuşor Dan se va prezenta ca fiind PNL-ist? În momentul în care eu am un candidat, la care eu sunt PNL şi vâr bani că totuşi consum, da? Vreţi să-mi spuneţi mie că domnul Nicuşor Dan va face ce vrea el? Adică care e afacerea PNL-ului în cazul ăsta? Nu mai au candidat şi îl sprijină pe Nicuşor Dan ca să o bată pe Firea. Dacă o bat pe Firea care este afacerea? Aţi
înţeles? Ce câştigă? Păi, nu, ce câştigă ei? A, câştigă dacă domnul Nicuşor Dan, potrivit unei înţelegeri, nu ştiu, un sfert din cap e vopsit în PNL. Mai ţineţi minte povestea cu Diaconu? Că n-au câştigat nimic”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 4: Ludovic Orban, preşedintele PNL, premier interimar

„Pe locul patru este domnul Ludovic Orban care acum fiecare laudă adusă domnului Cîţu îi mai îmbolnăveşte un pic ficatul. Are o foarte mare problemă, deci dacă vreţi să-i faceţi în ciudă domnului Orban să scrieţi pe Facebook că Cîţu este foarte mare. El pe asta a pariat, că nu va fi”, a afirmat jurnalistul.

Locul 3: Klaus Iohannis, preşedintele României

„Pe locul trei este domnul Klaus Iohannis care o ţine cu anticipatele până când o să cadă şi el, şi anticipatele, şi ţara”, a spus Ion Cristoiu

Locul 2: Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD

„Pe locul doi, domnul Marcel Ciolacu care vrea să pună mâna acum pe tot partidul”, a susţinut analistul politic.

Locul 1: Florin Vasile Cîţu, premier desemnat

„Pe locul unu, sigur, este Vasile, trebuia să treceţi Vasile. Şi Florin Vasile sau Vasile Florin? A, Vasile e numele ălalalt. Aseară a fost catastrofal, am văzut când a intervenit, nici nu putea să citească. Am zis că e emoţionat. Domnul Cîţu are în faţa lui un moment de cumpănă. Sau se face de râs total, total, total şi pică, nu numai că pică dar se face de râs în perioada asta, că dacă va fi ca aseară când vom auzi Cîţu vom începe să râdem fără să ne gâdile nimeni, sau ne dovedeşte în zilele următoare că e o stea şi noi toţi să zicem ”băi, ia uite, Cîţu ăsta, nu mă aşteptam să fie aşa de bun”. Dar atunci domnul Orban chiar se îmbolnăveşte de ficat definitiv. Vom vedea. Oricum, în această perioadă, domnul Cîţu va fi vedetă şi domnul Orban va sta pe undeva pe acolo prin spatele lui”, a mai spus Ion Cristoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici