Gândurile lui Cristoiu: Ar fi chiar o crimă mai mare dacă nu s-ar ţine alegerile parlamentare/ Topul săptămânal al politicienilor

Publicistul Ion Cristoiu afirmă alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la 6 decembrie pentru că altfel vom rămâne în continuare cu un guvern minoritar, preocupat doar de procentele din sondaje.

6752 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu: Ar fi chiar o crimă mai mare dacă nu s-ar ţine alegerile parlamentare/ Topul săptămânal al politicienilor

Gândurle lui Cristoiu: Ar fi chiar o crimă mai mare dacă nu s-ar ţine alegerile parlamentare/ Topul săptămânii al politicienilor

“Ar fi chiar o crimă mai mare dacă nu s-ar ţine alegerile parlamentare decât ţinerea lor în condiţii de panfdemie deoarece este într-o agonie ivită din această situaţie:  avem guvern minoritar, avdem o majoritate care nu mai corespunde, vezi alegerile locale. Românii nu se vor simţi în siguranţă dacă nu vor fi alegeri. Haideţi să luăm scenariul că se amână, că nu sunt alegeri. În primul rând că vine iarna, s-ar putea ca pandemia să se dezvolte. Parlamentul este în agonie. Dacă se prelungeşte nu mai are…Indiferent cine câştigă, următorul Guvern şi Parlament au legitimitate, au forţă. Ori noi vom avea nevoie în această iarnă de un guvern, care să ia măsuri. Dacă se amână vom avea aceeaşi bâjbâială pentru că guvernul minoritar va fi cu ochii la alegeri.

Noi trebuie să terminăm cu aceste alegeri şi pentru că s-ar termina şi cu perioada de campanie. Trebuie să vină un guvern care să nu mai aibă grija procentajelor””, a explicat publicistul.
Ion Cristoiu îi sfătuieşte pe români să-şi măsuri de protecţie împotriva COVID pentru a evita orice interacţiune cu spitalele româneşti şi remarcă lipsa de pregătire a sistemului sanitar pentru al doilea val al pandemiei.

“Trebuie să evităm orice interacţiune cu sistemul sanitar românesc în perioada asta. La ora asta este bine să nu te îmbolnăveşti de nimic. Cu atât mai mult de acest COVID. Dacă intră în mecanismul ăla e un blestem, numai complicaţii. Şi pentru că sunt vremuri anormale, greşeala lui Klaus Iohannis prin încercarea de a îmblânzi realitatea face ca oamenii să nu ia în serios. (…)

Acum e ca la război. Noi am avut probleme în două războaie mondiale  pentru că am intrat nepregătiţi. Culmea, am intrat în acest nou război ,ondial absolut nepregătiţi. La DSP-uri au fost  trimise nepoţelele, dar ei nu aveau nicio vină pentru că nu s-a gândit nimeni că vine această pandemie. Am trecut prin pandemie, dar nu am luat nicio măsură pentru că în continuare spitalele sunt debordate”, a subliniat pubicistul.

Ion Cristoiu mai spune că bâlbâielile autorităţilor în luarea unor măsuri de combatere a transmiterii virusului arată lipsa de fermitate a premierului Orban, ceea ce adânceşte panica şi neîncrederea.

“Toate aceste bâlbâieli nu sunt numai în legătură cu pandemia, dar sunt şi cu viaţa omului. În toată această perioadă, mai mult decât în perioada pandemiei pandemie cu această neţinere în mână. E limpede că chiar în condiţiile alegerilor parlamentare premierul nu ţine în mână. Suntem în război şi în război există un conducător. Toate acestea adâncesc neîncrederea şi panica, pentru că în asemenea momente de tsunami, de catastrofă, de război, oamenii au nevoie de semnale foarte clare, chiar dacă sunt greşite. Ludovic Orban nu inspiră fermitate. Ar trebui să avem un Ludovic Orban combinat cu Arafat”, a conchis publicistul.

TOPUL SĂPTĂMÂNII

Topul săptămânii realizat de publicistul Ion Cristoiu se deschide cu Elena Băsescu, nou revenită în politică, şi se încheie cu preşedintele CCR, Valer Dorneanu, ambii fiind legaţi de un subiect comun: alegerile parlamentare.

Locul 1: Elena Băsescu, candidat PMP la Camera Deputaţilor

“Pe locul 1 este simpatia mea, Elena Băsescu. I-am luat un interviu în 2009 în care am investit foarte mult în ideea că face politică, a candidat şi la europarlamentare, şi deodată a dispărut din vizorul meu de jurnalist politic pentru că a făcut trei copii. Trei cu doi taţi, deci o ciudăţenie. Doi taţi care nu sunt cu ea, ea este o femeie singură. Şi am aflat acum că revine în politică şi candidează pe listele PMP la Constanţa, pe primul loc. Să ştiti că am făcut un interviu  cu ea şi este foarte bună. ”

Locul 2: Procurorul Cătălin Piţu, şeful Secţiei Parchetelor Militare

„Cătălin Piţu este şi un bun istoric şi a avut curajul acesta să-i faci un dosar lui Ion Iliescu şi să-l şi anchetezi. Cînd o să scrie om carte, vă spun de acuma, o să fie fascinantă pentru că i-a anchetat pe toţi. Are printre alte documente bileţelul pe care Elena Ceauşescu i l-a trimis lui Nicolae Ceauşescu în timpul mitingului în care îi zicea <nu uita suta de lei>. Deci nu i-a zis, i-a trimis un bileţel. Ştii ce înseamnă să ai bileţelul ăsta?”

Locul 3: Ludovic Orban, premierul României

“Pe locul 3 este Ludovic Orban care se legase de CCR şi a zis că urma să scadă numărul infectărilor”

Locul 4: Marcel Ciolacu

“Marcel Ciolacu joacă perfect comedia asta să amânăm alegerile. Amânarea alegerilor depinde numai şi numai de preşedinte. Dă bine în sondaje dacă cere amînarea alegerilor, dar el între timp se pregăteşte, face şi listele şi intră şi el acum la morişca aia cu scandalurile”.

Locul 5: Valer Dorneanu, preşedintele CCR

“Pentru decizia privind stabilirea datei alegerilor parlamentare de către Parlament. Parlamentul nu poate amâna pentru că totul depinde de preşedinte. Dacă nu declară stare de urgenţă… A, Parlamentul poate să dea în interior, adică după 20 decembrie când expiră mandatul de 4 ani. Potrivit Constituţiei preşedinte nu amână. Dacă se dă stare de urgenţă sau de război, automat se prelungeşte. De drept, alegerile nu se mai ţin. Dacă preşedintele dă stare de urgenţă pe 30 de zile şi anunţă că nu se mai prelungeşte atunci în ianuarie  trebuie să faci alegeri. Ca să amine alegerile până în martie trebuie să fie treinstări de urgenţă declarate de preşedinte, cu toate consecinţele negative pentru români, ca şi în martie, cu stat în casă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici