Video Speranţă în vreme de criză: Măştile colorate te pot ajuta să alungi coronavirusul

  • În vremuri de pandemie firmele româneşti îşi reprofileză activitatea
  • O croitorie din Iaşi, specializată în haine pentru gravide, produce măşti de protecţie
  • Măştile sunt realizate cu ajutor din partea medicilor şi te pot feri de virusul chinezesc
1624 afișări

Cu steluţe, bulinuţe, inimioare sau simple, pentru adulţi sau pentru copii. Aşa sunt măştile pe care le lucrează Iuliana Şoşu şi cele şase angajate ale ei. Până acum o săptămână micul ei atelier de croitorie era specializat în perne pentru gravide şi produse pentru copiii, dar şi tot felul de produse textile care ne înfrumuseţează camerele şi fac loc poveştilor în casele noastre. În vreme de criză, activitatea companiei conduse de ea s-a reprofilat.

„Ni s-au cerut de mai multişor, am început să facem cam acum o săptămână, am zis să nu pară că profităm de situaţia asta. Toată lumea <v-aţi apucat şi voi să faceţi măşti când toată lumea vrea să profite>. Ni s-au cerut din ce în ce mai vehement, până am dat curs”, a declarat Iuliana Şoşu, managerul firmei.

De la primele modele şi până la cele pe care le lucrează acum au tot apărut modificări. Lucrează măşti de protecţie în unul sau două straturi şi au fost gândite după ce au primit sfaturi de la cei care lucrează în sistemul sanitar.

„E o protecţie primară ceea ce oferim noi cu măştile astea, sunt dintr-un strat sau două, acum facem mai mult cu două straturi de bumbac, oferă o protecţie     bazică, nu trec particulele de praf şi lichidele volatile”, a continuat Iuliana Şoşu.

Măştile lucrate de Iuliana pot fi sterilizate, iar sfatul ei este să fie curăţate la peste 150 de grade, peste 5 minute.

„Important e să le călcăm, dacă avem cum să le ţinem într-un cuptor electric şi să le călcăm cu abur la o temperatură superioară”, mai spune managerul. 

Mai multe ateliere de croitorie şi chiar licee din Iaşi au început în ultimele zile să lucreze măşti de protecţie, iar unii chiar oferă gratiut aceste produse către cei care lucrează în sistemul sanitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici