Healthcare Trends, ora 13:00. Cum îţi poţi remodela abdomenul? Cum corectăm ridurile şi sânii lăsaţi? Sfaturi de la medici chirurgi esteticieni sau plasticieni

  • Lăsarea sânilor poate reapărea şi după implant? Dar cum alegem cel mai bun implant?
  • Ştiai că injecţiile la nivelul feselor atrag complicaţii, de la necroză, la infecţii şi celulită? Dr. Gabriel Mazilu, chirurg plastician, îţi spune la ce să te aştepţi în urma unei operaţii de rinoplastie, dar şi care sunt riscurile când doreşti a doua intervenţie la nas.
  • Dar câte intervenţii chirurgicale poate suporta nasul?
  • Sportul rezolvă sau nu problema lăsării sânilor?
  • Cum alegem medicul chirurg potrivit?
1109 afişări
Imaginea articolului Healthcare Trends, ora 13:00. Cum îţi poţi remodela abdomenul? Cum corectăm ridurile şi sânii lăsaţi? Sfaturi de la medici chirurgi esteticieni sau plasticieni
Vineri, de la ora 13:00, mai mulţi medici chirurgi plasticieni sau esteticieni discută cele mai importante teme şi oferă informaţii despre intervenţiile estetice, în cadrul Healthcare Trends, emisiune săptămânală pe teme medicale, realizată de Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici.  
 

Chirurgia a ajuns departe 

 
În chirurgia plastică şi estetică lucrurile au evoluat considerabil în ultimii ani. Pe lângă pregătirea fără reproş a medicilor, aparatura şi modul în care se fac intervenţiile sunt extrem de moderne.  Fie că este vorba despre o remodelare a abdomenului, implanturi mamare sau rinoplastie, specialiştii au răspunsul, însă pacientul/a trebuie să aibă simţ de răspundere şi să aleagă conştient la câte operaţii îşi supune faţa sau corpul.
 
„Acum 15 ani nu puteam propune decât un lifting facial chirurgical. În momentul acesta există foarte multe alte variante, folosim fire resorbabile, volumizări cu acid hialuronic. Lucrurile s-au schimbat semnificativ. (...) Cel puţin, în patologia noastră de Chirurgie Estetica cel mai frecvent rămâne sânul şi rinoplastia. Sunt cele mai frecvente cerute intervenţii, şi dupa asta, body-shaping-ul”, arată Lucian Popa, medic primar Chirurgie Plastică. 
 

Rinoplastia, cea mai grea operaţie

 
Rinoplastia este cea mai dificilă intervenţie chirurgicală, spune medicul specialist în Chirurgie plastică Mihai Aşchilian.  
 
Ca şi la sân, intervenţiile sunt asemănătoare. Şi în ambele cazuri este de preferat ca pacienţii să aleagă cu atenţie medicul.
 
„Un pacient cu nas operat este un potenţial candidat pentru o reintervenţie.  (...) Nasul este o structura anatomică care evoluează în timp, îşi modifică forma şi e suficient să ne uităm la pozele din copilărie şi la cele de acum”, arată specialistul. 
 

Implanturi mamare sau injectare cu grăsime la nivelul sânului?

La transferul autolog de grăsime la nivelul sânului, grăsimea se poate resorbi până la 20%, spune Mazilu. „Recomand augmentarea mamară cu implant. Acum este la modă operaţia hibridă la nivelul sâului: implant mamar pentru mărirea sânului şi grăsime injectată pentru a corecta imperfecţiunile.”
 

Cum pot femeile să prevină lăsarea sânilor? 

„Depinde de genetica fiecărei persoane. Sânii mari trebuie susţinuţi, fie ei naturali sau operaţi. Sportul tonifiază musculatura, dar nu părţile moi deasupra musculaturii. Dezavantajul este legat de modificările corpului în timpul sarcinii şi alăptării. Sânul nu reuşeşte să ajungă la aceeaşi formă ca înainte. Este nevoie de corecţii suplimentare”, mai spune specialista. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici