VIDEO  Healthcare Trends: Gabriel Mazilu, medic specialist în Chirurgie Plastică: „În pandemie, purtarea măştii a crescut cererile de intervenţii la etajul superior al feţei”

  • Ştiai că injecţiile la nivelul feselor atrag complicaţii, de la necroză, la infecţii şi celulită?
  • Dr. Gabriel Mazilu, chirurg plastician, îţi spune la ce să te aştepţi în urma unei operaţii de rinoplastie, dar şi care sunt riscurile când doreşti a doua intervenţie la nas.
  • Implantul mamar este mai indicat decât mărirea sânilor cu grăsime proprie.
  • Nu este dovedit faptul că sânii cu implanturi au un risc crescut de cancer.
2112 afişări
Dr. Gabriel Mazilu, specialist în Chirugie Plastică, Microchirurgie reconstructivă şi Estetică, a fost invitatul emsiunii Healthcare Trends de vineri, realizată de Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania – Divizia pentru Medici. 
 
Specialistul îţi explică, amănunţit, ce boli de sân se formează şi de ce, în urma implantului mamar. Medicul îţi explică în când este nevoie să îţi faci abdominoplastie, dar şi ce riscuri ai în intervenţia de liposucţie. 

Boli de sân din cauza implanturilor mamare? Mit sau adevăr?

 
Nu este demonstrat că implantul mamar cauzează cancerul de sân. O boală asociată implantului mamar este o formă de limfom. Sunt puţine cazuri, unul la 30.000. Tratamentul costă în scoaterea implantului şi a capsulei şi înlocuirea silicoanelor.
 

Implanturi mamare sau injectare cu grăsime la nivelul sânului?

 
La transferul autolog de grăsime la nivelul sânului, grăsimea se poate resorbi până la 20%. Recomand augmentarea mamară cu implant. Acum este la modă operaţia hibridă la nivelul sâului: implant mamar pentru mărirea sânului şi grăsime injectată pentru a corecta imperfecţiunile.”
 

Câte intervenţii chirurgicale poate suporta nasul?

 
Rinoplastia este cea mai grea intervenţie chirurgicală.Michae Jackson a avut mai mult de 10 intervenţii. Tot ce înseamnă rinoplastia secundară, implică recoltarea unui cartilaj costal pentru reconstruirea scheletului nasului. Tot ce depăşeşte 3-4 intervenţii la nivelul nasului pune medicul pe gânduri dacă să accepte sau nu să opereze.
 

Masca de protecţie a schimbat preferinţele în materie de intervenţii estetice

Ce intervenţii sunt preferate în pandemie?
 
„După lockdown, trei luni de zile au fost cereri pentru intervenţii la etajul superior al feţei, botox pentru ridurile de expresie, cele de la ochi şi frunte.”
 

Care sunt operaţiile estetice riscante?

 
Riscul cel mai mare de mortalitate, dintre toate intervenţiile de natură estetică, este liposucţia din cauza faptului că acele celulele mici din grăsime se pot duce în vasele de sânge care pot duce la nivelul inimii sau plămânilor”, avertizează Mazilu.
 
„Injecţiile  care se fac la nivelul feselor atrag complicaţii, de la necroză, la infecţii şi celulită”, mai spune medicul.
 
Medicul oferă informaţii clare despre ce trebuie să ştim înainte să alegem o intervenţie chirurgicală şi cum facem să nu depăşim măsura, ajungând la dependenţă.
 
Totodată, specialistul răspunde la întrebări despre remodelarea abdomenului dar şi despre metodele optime de slăbire. 
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici