Bermuda, cea mai mică ţară din istorie care câştigă medalia de aur la Jocurile Olimpice

  • Britanica Flora Duffy a reprezentat Bermuda la triatlonul feminin, pe care l-a câştigat.
  • Bermuda, regiune din Arhipelagul Oceanului Atlantic, are o populaţie de 64.000 de locuitori.
  • Este prima medalie de aur din istorie obţinută de Bermuda. România n-are încă aur la Tokyo.
2233 afișări
Imaginea articolului Bermuda, cea mai mică ţară din istorie care câştigă medalia de aur la Jocurile Olimpice

Flora Duffy

Întrecerea feminină de triatlon intră direct în istoria olimpică. Britanica Flora Duffy, o atletă reprezentând Bermuda, a câştiga concursul.

Ţara din Arhipelagul Oceanului Atlantic, dominată de britanici, nu câştigase niciodată un aur la JO, iar regiunea cu cei 64.000 de locuitori ai săi devine cea mai mică ţară care a reuşit vreodată această performanţă.

Pe harta Jocurilor intrase la Montreal 1976, când Clarence Hill a câştigat un bronz la categoria grea de box. Dar, acolo sus, pe prima treaptă a podiumului, nu se urcase nimeni niciodată.

Nu este singura premieră de la actualele Jocuri Olimpice. Luni a fost „prima dată” şi pentru Filipine, o ţară care se mândreşte cu o populaţie de 110 milioane de locuitori.

Duffy, 34 de ani, care concurează pentru Bermuda, este la a patra Olimpiadă de carieră, fiind deja campioană mondială în 2016 şi în 2017. La Tokyo, a câştigat dominând şi în condiţii dure, cu vânt şi ploaie (startul a fost întârziat de un sfert de oră).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici