Încep emoţiile la Jocurile Olimpice. Tir cu arcul: Mădălina Amăistroaie intră în concurs joi noaptea

După ce echipa olimpică de fotbal a spart gheaţa la Tokyo 2020, pentru Team România, în noaptea de joi spre vineri vine rândul reprezentanţilor tirului cu arcul şi ai canotajului să intre în scenă, cu puţin timp înainte de ceremonia de deschidere a competiţiei, ce are loc la ora 14.00, ora României.

386 afișări
Imaginea articolului Încep emoţiile la Jocurile Olimpice. Tir cu arcul: Mădălina Amăistroaie intră în concurs joi noaptea

Încep emoţiile la Olimpiadă. Tir cu arcul: Mădălina Amăistroaie intră în concurs joi noaptea

Prima evoluţie a unui sportiv român în probele individuale este cea a Mădălinei Ştefania Amăistroaie, care va evolua la tir cu arcul. Ea îşi începe evoluţia în faza preliminară a tragerilor care stabilesc ordinea de start şi perechile din faza eliminatorie a competiţiei.

Astfel, cele 64 de competitoare vor trage câte 72 de săgeţi, grupate în 12 reprize de câte 6 săgeţi fiecare. Sportivele au la dispoziţie 2 minute pentru fiecare repriză, în care trebuie să elibereze cele 6 săgeţi. Punctajul maxim posibil este de 720 de puncte.

După stabilirea ierarhiei celor 64 de competitoare, urmează faza eliminatorie, între 26 şi 30 iulie. Se vor alcătui 32 de perechi, pe baza clasamentului alcătuit în faza preliminară, după sistemul locul 1 cu locul 64, locul 2 cu locul 63, locul 3 cu locul 62 şi aşa mai departe.

Se trece apoi la faza eliminatorie, în care se concurează în sistemul cel mai bun din 5 reprize, în fiecare repriză concurentele având la dispoziţie 3 săgeţi. Cea care obţine cela mai bun punctaj va primi 2 puncte. Dacă repriza se încheie la egalitate, fiecare sportivă primeşte 1 punct.

Prima sportivă care ajunge la 6 puncte, de exemplu prin câştigarea a 3 reprize, câştigă duelul şi trece în faza următoare. Dacă după 5 seturi, duelul se termină la egalitate, concurentele vor trage pe rând câte o săgeată, cea care nimereşte cel mai aproape de centru fiind cîştigătoare. În caz de egalitate se continuă cu acelaşi sistem, până la stabilirea unei câştigătoare.

Competiţia continuă în sistem eliminatoriu, similar cu competiţiile de tenis, până rămân două concurente, care se bat pentru medalia de aur. Pierzătoarele din semifinale luptă pentru medalia de bronz.

Primele 3 favorite, în ordinea clasamentului mondial, sunt Deepika Kumari (India), Lisa Barbelin (Franţa) şi Chaeyoung Kang (Corea de Nord).

Mădălina Ştefania Amăistroaie ocupă momentan locul 18 în clasamentul mondial şi este favorit numărul 16 a competiţiei olimpice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici