Video Jurnal Internaţional| Român din California: Pe străzi nu este poliţie, lumea nu conştientizează încă

  • Andrei Secueşu trăieşte de mai bine de 8 ani în SUA, într-un oraş din nordul Californiei
  • Universitatea UC Davis din SUA şi-a suspendat cursurile şi rămâne închisă până la toamnă
  • În oraşul Davis sunt confirmate 20 de cazuri de infectare cu coronavirus şi un deces
493 afișări

Coronavirusul face ravagii în toată lumea. Iar Statele Unite nu fac excepţie. Sunt peste 160 de mii de cazuri de infectare acolo şi peste 3000 de morţi.

Andrei Secueşu trăieşte de mai bine de opt ani peste Ocean, în Davis, un oraş din nordul Californiei. Îţi arată cum a schimbat pandemia viaţa americanilor.

În primul rând, de două săptămâni, Andrei nu mai merge la serviciu. Lucrează de acasă. A fost nevoit să-şi schimbe toate obiceiurile. La cumpărături mai merge acum doar o dată la câteva zile, pentru că de fiecare dată la intrarea în magazin este coadă.

De la mijlocul lunii, şi celebra universitate UC Davis din şi-a închis porţile. Acum, tot campusul e gol, studenţii au plecat acasă şi îşi vor relua cursurile abia la toamnă.

Bazinul de polo din Davis, unde Andrei îşi făcea antrenamentele, a pus lacătul pe uşă. Cu toate acestea, mai sunt înotători care găsesc o metodă de a intra.

”O sa merg acum pana la bazinul olimpic, acum 2 zile am fost in inspectie, de curiozitate, si desi era incuiat, cineva inota pe unul dintre culoare, sunt tare curios daca si acum mai inoata. Cineva a scos prelata de pe un culoar si-si face antrenamentul, pare sa fie inotator de performanta la cum se duce de tare”, a declarat Andrei.

În rest, lumea pare destul de relaxată în Davis. Traficul este un pic mai lejer, dar nu sunt mai multe chipaje de poliţie pe străzi decât de obicei.

”Mai e lume, astia alearga doi cate doi, nu e clar, nu stiu care sunt regulile, nu e pic de politie, se merge pe incredere, cred”, a mai precizat Andrei.

În ultima lună, districtul în care este inclus şi oraşul Davis a înregistrat 20 cazuri de Covid-19 şi un deces.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici