Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, audiaţi la DNA

Patronul grupării CFR Cluj, Arpad Paszkany, şi preşeditele clubului de fotbal, Iuliu Mureşan, au fost audiaţi, miercuri dimineaţa, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în calitate de martori în dosarul în care este cercetat adjunctul DGCCO, Toma Rus.

78 afișări
Imaginea articolului Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, audiaţi la DNA

Iuliu Mureşan şi Arpad Paszkany (Imagine: Mediafax Foto)

La ieşirea de la DNA, Iuliu Mureşan a declarat că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar mai vechi, care nu are legătură cu fotbalul. Acesta a spus că nu poate da foarte multe detalii despre dosar, dar crede că este vorba despre cazul în care este cercetat adjunctul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate (DGCCO), comisarul şef Toma Rus.

Mureşan a precizat şi că, cel mai probabil, şi el şi Paszkany vor fi rechemaţi la audieri pentru că, miercuri, au stat foarte puţin la DNA.

Potrivit Realitatea TV, audierile au fost întrerupte pentru că procurorului i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital.

Şi Toma Rus a fost audiat, marţi, la DNA, avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, declarând că cel pe care-l apără este învinuit într-un dosar mai vechi în care s-au reluat procedurile de aducere la cunoştinţă a învinuirii şi, cel mai probabil, urmează un termen pentru audiere.

Acesta a explicat şi că în dosarul în care este cercetat Toma Rus s-a schimbat o încadrare juridică, din trafic de influenţă în şantaj.

"E o acuzaţie a unui pretins şantaj legat de relaţiile cu patronul de la CFR (Cluj - n.r.). Victima acestui pretins şantaj este Arpad Paszkany (patronul grupării CFR Cluj - n.r.). Nu rezultă din actul de începere că ar fi fost vorba de un denunţ sau de o sesizare, ci mai mult de o autosesizare. Noi am cerut să ni se comunice faptele concrete pentru această acuzaţie care s-a derulat în 2004-2006", declara, miercuri, avocatul.

Mateuţ a precizat că Toma Rus este chemat din nou la DNA în data de 10 iunie.

Toma Rus este cercetat de procurorii DNA şi pentru spălare de bani, stabilirea cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială a bunurilor operatorilor economici la care statul este operator şi complicitate la delapidare.

Anterior, avocatul lui Rus a depus o plângere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva ordonanţei date de procurorul Florin Maghiar de la DNA Cluj, care dispusese punerea în mişcare a acţiunii penale. Parchetul instanţei supreme a admis plângerea, în martie, iar Toma Rus a redevenit învinuit, şi nu inculpat în dosarul în care este cercetat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici