BEC a sesizat Parchetul în cazul candidaţilor PE, Becali şi Ridzi, care au promis recompense alegătorilor

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile europarlamentare a decis, sâmbătă, să sesizeze Parchetul în cazul a doi candidaţi care în campania electorală au promis recompense pentru alegătorii care îi votează.

3 afișări
Imaginea articolului BEC a sesizat Parchetul în cazul candidaţilor PE, Becali şi Ridzi, care au promis recompense alegătorilor

BEC a sesizat Parchetul în cazul candidaţilor PE, Becali şi Ridzi, care au promis recompense alegătorilor

Astfel, Biroul Electoral Central pentru europarlamentare a luat în discuţie, sâmbătă, o sesizare a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) privind încălcarea de către George Becali a prevederilor legale privind promiterea şi acordare de recompense în campania electorală.

În legătură cu acest caz, purtătorul de cuvânt al BEC pentru alegerile europarlamentare, Marian Muhuleţ, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Becali a promis într-o emisiune de televiziune că va finanţa biserici în comunităţile locale unde Partidul Noua Generaţie, al cărei preşedinte este, va obţine peste 15 la sută.

"S-a decis înaintarea la Parchet, pentru aducerea la cunoştinţă a acţiunii sesizate de CNA", a precizat Marian Muhuleţ.

În celălalt caz luat în discuţie de către membrii BEC pentru europarlamentare a fost analizată o contestaţie formulată de PSD privind modul de desfăşurare a campaniei electorale a candidatului PD Monica Iacob-Ridzi.

"Se făcea referire expresă la un fluturaş distribuit în Hunedoara în care alegătorii erau îndemnaţi să voteze cu aceasta, iar prin completarea fluturaşului alegătorii participau la o tombolă la care puteau câştiga o excursie la Bruxelles", a adăugat Muhuleţ.

Potrivit lui Muhuleţ, BEC a decis şi în acest caz înaintarea sesizării către Parchet, pentru a fi analizată, precum şi informarea Birourilor Electorale Judeţene ca în cazul în care campania candidatului PD va continua şi sâmbătă, să aplice prevederile legale, pentru că începând cu ora 7.00 s-a încheiat oficial campania electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici