CCR îi răspunde lui Iohannis după decizia CEDO în cazul Kovesi: „Îndemnarea publică la revizuirea deciziilor, atingere extrem de gravă adusă independenţei”

  • CCR spune că decizia de ieri a CEDO în privinţa Laurei Codruţa Kovesi nu vizează decizia Curţii care a declarat conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte
  • CCR a precizat că Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au argumente inexacte în declaraţiile publice
  • „O atingere extrem de gravă adusă independenţei Curţii Constituţionale”, spune CCR
8065 afișări
Imaginea articolului CCR îi răspunde lui Iohannis după decizia CEDO în cazul Kovesi: „Îndemnarea publică la revizuirea deciziilor, atingere extrem de gravă adusă independenţei”

CCR îi răspunde lui Iohannis după decizia CEDO în cazul Kovesi: „Îndemnarea publică la revizuirea deciziilor, atingere extrem de gravă adusă independenţei”

Curtea Constituţională reacţionează la valul de critici după decizia CEDO privind revocarea de la şefia DNA a Laurei Codruţa Kovesi. CEDO nu a făcut un control privind soluţia pronunţată de CCR pentru că „nici nu avea competenţa să o facă”.

„Curtea Constituţională nu putea să încalce dreptul la un proces echitabil al unei persoane fizice pentru simplul motiv că în procedura în faţa Curţii Constituţionale s-a examinat un alt aspect care a vizat, în mod exclusiv, competenţele autorităţilor publice”, spune CCR.

Curtea Constituţională mai atrage atenţia că preşedintele României şi  Ludovic Orban folosesc argumente incomplete şi inexacte în declaraţiile publice.

CCR îi atrage atenţia lui Iohannis: „Îndemnarea publică la revizuirea deciziilor Curţii Constituţionale este o atingere extrem de gravă adusă independenţei Curţii Constituţionale şi a judecătorilor săi”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că CCR are obligaţia de a revizui decizia cu privire la revocarea Laurei Codruţa Kovesi. CEDO a stabilit, ieri, că lui Kovesi i-au fost încălcate dreptul la liberă exprimare şi liberul acces la justiţie atunci când a fost revocată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici