Certificatul de urbanism eliberat companiei RMGC, suspendat

Tribunalul Cluj a admis o cerere de suspendare a certificatului de urbanism eliberat de Consiliul Judeţean Alba companiei Roşia Montană Gold Corporation pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

1 afișare
Imaginea articolului Certificatul de urbanism eliberat companiei RMGC, suspendat

Certificatul de urbanism eliberat companiei RMGC, suspendat

Cererea a fost formulată de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, "care a demonstrat urgenţa măsurii suspendării datorită daunelor ireversibile pe care le-ar provoca efectele acestui act administrativ", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Suspendarea este valabilă până la soluţionarea irevocabilă a cauzei în contencios administrativ introdusă de CIDRM împotriva Consiliului Judeţean Alba. RMGC a intervenit ca parte în acest caz.

Ministerul Mediului a anunţat, în aprilie 2006, imposibilitatea continuării procedurii EIM (procedura de evaluare a impactului asupra mediului - n.r.) pentru proiectul Roşia Montană, întrucât certificatul de urbanism Nr.68/2004 a fost suspendat pe data de 15 iunie 2005 de Tribunalul Alba la cererea ONG-ului Alburnus Maior . Ca urmare a anunţului Ministerului, RMGC a formulat o cerere către Consiliul Judeţean Alba pentru emiterea unui nou certificat de urbanism, care i-a emis certificatul cu nr. 78/2006.

Decizia Tribunalului Cluj de vineri are efecte imediate, susţine Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, suspendând în consecinţă şi toate procedurile de autorizare care au la bază acest act.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici