Chiuariu a cerut din nou revocarea procurorului şef Doru Ţuluş

Secţia pentru procurori a CSM a decis, luni, ca în trimestrul al doilea din 2008 să fie reluat controlul la DNA pentru a se constata dacă s-au remediat deficienţele, iar ministrul Justiţiei a cerut repunerea pe rol a cererii de revocare a procurorului şef al Secţiei a II-a din DNA, Doru Ţuluş.

3 afișări
Imaginea articolului Chiuariu a cerut din nou revocarea procurorului şef Doru Ţuluş

Chiuariua a cerut din nou revocarea procurorului şef Doru Ţuluş

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi-au însuşit, luni, după patru ore de deliberări, Raportul Inspecţiei Judiciare privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cu 12 obiecţiuni.

Aceştia au cerut eliminarea din Raportul Inspecţiei Judiciare a numărului de cauze în lucru pentru care s-au cerut mandate de interceptare a comunicaţiilor, precum şi a criticii privind neindicarea căilor de atac potrivit procedurii penale, întrucât legea nu prevede expres, ci poate fi acceptată ca o recomandare.

Totodată, Secţia pentru procurori a CSM a apreciat că nu se poate accepta formularea potrivit căreia rechizitoriile transmise instanţelor de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu au fost validate prin hotărâri judecătorreşti, în sensul că judecătorii sunt cei care dau sentinţe şi nu validează un act de acuzare.

Secţia pentru procurori a mai arătat că nu se poate aprecia ca negativă critica potrivit căreia nu s-a respectat principiul continuităţii ca urmare a unor excepţii de necompetenţă a procurorilor pe anumite cauze. Pe de altă parte, membrii Secţiei au apreciat că soluţiile de neîncepere a urmăririi penale necomunicate părţilor nu ar constitui o încălcare a dispoziţiilor legale, întrucât legea prevede un termen de 20 de zile, dar nu clarifică întru totul această chestiune.

În privinţa Secţiei militare, membrii Secţiei pentru procurori au cerut îndreptarea erorii materiale, în sensul că din 37 de dosare indicate de inspectori în raport sunt 67 de cauze.

La finalul citirii deciziilor în privinţa Raportului privind activitatea DNA de către vicepreşedintele CSM Dan Chiujdea, ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a cerut repunerea pe rolul Consiliului a cererii sale privind revocarea din funcţie a lui Doru Ţuluş, din motive de ineficienţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici