Chiuariu: Decizia CC privind răspunderea ministerială, să producă efecte doar pentru viitor

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, consideră că decizia Curţii Constituţionale (CC) privind Legea răspunderii ministeriale nu ar trebui să aibă efect asupra dosarelor care au fost deja soluţionate şi să producă efecte numai pentru viitor.

3 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: Decizia CC privind răspunderea ministerială, să producă efecte doar pentru viitor

Chiuariu: Decizia CC privind răspunderea ministerială ar trebui să producă efecte doar pentru viitor

"După părerea mea, decizia Curţii Constituţionale nu ar trebui să aibă efect asupra dosarelor care au fost deja instrumentate şi să producă, aşa cum spune Constituţia, efecte numai pentru viitor, pentru următoarele cauze", a spus, joi, la Sovata, ministrul Justiţiei.

Demnitarul a subliniat că aceasta este soluţia logică în limitele prevederilor Constituţiei.

În ceea ce priveşte dosarele în care procurorii au început să facă cercetări cu privire la miniştri sau foşti miniştri, Tudor Chiuariu a spus că ar trebui să existe avizul preşedintelui ţări sau al unuia dintre cei doi şefi ai Camerelor parlamentare.

Ministrul Justiţiei a adăugat că decizia Curţii Constituţionale a fost determinată de modificări neinspirate ale Legii răspunderii ministeriale.

Întrebat despre efectele deciziei Curţii Constituţionale, ministrul a comentat spunând că sunt două posibilităţi. "Ori Curtea Constituţională se va pronunţa, în motivarea hotărârii, în mod expres asupra acestei chestiuni, ori Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va trebui să decidă în lipsa unei interpretări exprese", a spus Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici