CNCD se va pronunţa în 15 octombrie în cazul afirmaţiei lui Băsescu la adresa armenilor

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se va pronunţa, în 15 octombrie, când va fi în formulă completă, în cazul sesizării privind afirmaţia lui Traian Băsescu referitoare la armeni, a declarat, joi, preşedintele CNCD, Csaba Asztalos.

1 afișare
Imaginea articolului CNCD se va pronunţa în 15 octombrie în cazul afirmaţiei lui Băsescu la adresa armenilor

CNCD se va pronunţa în 15 octombrie în cazul Băsescu vs. armeni

La şedinţa de audieri de joi a fost prezent doar avocatul Uniunii Armenilor din România, dar nu şi un reprezentant al preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele CNCD a explicat că, pentru a fi luată o decizie, este necesară prezenţa unui număr cât mai mare de membri ai Colegiului, joi fiind la şedinţă doar cinci dintre ei. Csaba a mai spus că pentru luarea unei decizii este nevoie de minimum cinci voturi şi nu se putea vota pentru că dacă vreunul dintre cei prezenţi avea o opinie diferită, nu se putea lua nicio hotărâre.

Csaba Asztalos consideră că Traian Băsescu nu şi-a trimis niciun reprezentant întrucât a oferit explicaţiile pe care le-a considerat necesare într-o conferinţă de presă, dar a precizat că dacă Preşedinţia doreşte să mai adauge alte puncte de vedere poate face acest lucru până pe 15 octombrie, când va avea loc următoarea şedinţă.

De altfel, preşedintele Traian Băsescu a plecat, joi dimineaţă, înaintea şedinţei CNCD, la o reuniune pe probleme de energie care are loc la Vilnius (Lituania).

La începutul lunii septembrie, după o discuţie cu jurnaliştii la ieşirea din Spitalul Militar Central, unde fusese operat de tiroidă, preşedintele Traian Băsescu a mulţumit echipei de medici care l-a operat şi, în timp ce-i strângea mâna doctorului Mircea Ghemegian, i-a spus: "În sfârşit văd şi eu un armean bun", după care a corectat şi a spus "un armean competent".

Un jurnalist a reclamat acest incident la CNCD, care a anunţat că va analiza afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni, urmând să-l invite pe şeful statului pentru audieri, conform procedurii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici