Comisia juridică recomandă plenului să voteze contra începerii urmăririi penale a lui Năstase

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor recomandă plenului să voteze împotriva începerii urmăririi penale a lui Adrian Năstase, a anunţat vicepreşedintele comisiei, Florin Iordache, după audierea lui Năstase şi prezentarea punctelor de vedere ale raportorilor în cazul acestuia.

11 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică recomandă plenului să voteze contra începerii urmăririi penale a lui Năstase

Comisia juridică recomandă plenului să voteze contra începerii urmăririi penale a lui Năstase

În favoarea acestei recomandări au votat 18 membri ai comisiei, alţi patru deputaţi, reprezentând PDL, pronunţându-se "împotrivă". PDL a fost singul partid care a votat împotriva acestei recomandări.

"Comisia juridică a fost sesizată de către Biroul Permanent (al Camerei, n.r.) să verifice dacă sunt elemente sau nu pentru a începe urmărirea penală împotriva domnului deputat Adrian Năstase. În urma dezbaterilor în comisie, în urma analizării raportului subcomisiei, în urma audierii dumnealui, prin votul comisiei recomandăm plenului Camerei Deputaţilor să nu se înceapă urmărirea penală împotriva domnului Adrian Năstase", a declarat Iordache.

El a arătat că recomandarea Comisiei juridice făcută plenului Camerei are la bază două elemente.

Primul ţine de faptul că sesizarea nu a fost făcută de procurorul general, ci de şeful DNA, Daniel Morar, iar, în urma solicitării exprese a Comisiei juridice, procurorul general Laura Codruţa Kovesi nu a răspuns, astfel încât s-a considerat că nu şi-a însuşit materialele înaintate de către Parchet.

Al doilea element, potrivit lui Iordache, ţine de faptul că nu s-au identificat elemente care să confirme faptul că s-a luat mită sau că este vorba despre acţiuni de corupţie.

"Plenul Camerei, în integralitatea sa, va hotărî dacă se începe sau nu urmărirea penală, dar recomandarea Comisiei juridice este aceea de a nu se începe", a adăugat Iordache.

El a arătat că raportul Comisiei, care cuprinde şi recomandarea de a nu se începe urmărirea penală, a fost votat prin vot secret cu bile, înregistrându-se 18 voturi "pentru" şi 4 voturi "împotrivă", aparţinând reprezentanţilor PDL.

"PDL a recomandat să se înceapă urmărirea penală, noi toţi ceilalţi am constatat fie că sunt vicii de procedură, fie că nu e necesară urmărirea penală", a arătat Iordache.

"E un dosar instrumentat politic. S-a dorit denigrarea domnului Adrian Năstase. Reiese că a fosat rea-credinţă, că s-a răspuns la o anumită comandă politică şi s-a dorit justiţie la televizor şi denigrarea omului Adrian Năstase", a conchis Iordache.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor l-a audiat, miercuri, pe Adrian Năstase, în legătură cu solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale împotriva sa.

Preşedintele Comisiei, Sergiu Andon, a declarat, miercuri, după expunerea punctelor de vedere ale celor şapte raportori în cazul Năstase, că s-a conturat un punct de vedere mai tranşant decât în cazul Mitrea, el precizând că în dosarul Zambaccian este vorba de ingerinţe politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici