Contestaţia ultimilor trei arestaţi în scandalul permiselor din Argeş, respinsă

Instanţa supremă a respins, marţi, ca nefondate, contestaţiile ultimelor trei persoane arestate, sâmbătă, în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş în schimbul unor sume importante de bani.

13 afișări
Imaginea articolului Contestaţia ultimilor trei arestaţi în scandalul permiselor din Argeş, respinsă

Contestaţia ultimilor trei arestaţi în scandalul permiselor din Argeş, respinsă (Imagine: Mediafax Foto)

La termenul de marţi, avocaţii celor trei persoane arestate au solicitat instanţei casarea încheierii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) prin care s-a dispus, sâmbătă, luarea măsurii arestării preventive, apărătorii cerând eliberarea clienţilor lor.

Avocatul subofiţerului din cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş Virgil Ioniţă a arătat instanţei că soluţia CAB este netemeinică pentru că cel pe care îl apără nu reprezintă un pericol concret faţă de ordinea publică. Totodată, avocatul a mai arătat magistraţilor că Virgil Ioniţă este grav bolnav, el suferind de diabet şi hepatită.

Când i s-a oferit cuvântul în susţinerea recursului, Ioniţă a declarat instanţei că "e posibil să fi greşit".

Ceilalţi doi arestaţi sâmbătă, Traian Proca, subofiţer în cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, şi Ion Ciripan, director al şcolii de şoferi Cipmar din Piteşti, au refuzat să dea declaraţii, menţinând susţinerile avocaţilor.

Instanţa supremă a respins ca nefondate recursurile celor trei.

Sâmbătă, cei doi angajaţi ai Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, precum şi directorul şcolii de şoferi din Piteşti au fost arestaţi, pentru 29 de zile, numărul persoanelor arestate în scandalul permiselor de la Argeş ajungând la 22.

Iniţial, în acest caz au fost arestate 17 persoane, majoritatea fiind funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Printre cei arestaţi se află şi şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici