Curtea de Apel Bucureşti renunţă la audierea lui Vântu în procesul FNI

Curtea de Apel Bucureşti a renunţat la audierea lui Sorin Ovidiu Vântu în procesul privind prăbuşirea FNI, întrucât acesta nu s-a prezentat nici la termenul de luni, în pofida citaţiilor de aducere cu mandat de la judecători, iar instanţa a epuizat mijloacele procedurale pentru a-l aduce la proces.

15 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti renunţă la audierea lui Vântu în procesul FNI

Curtea de Apel Bucureşti renunţă la audierea lui Vântu în procesul FNI (Imagine:Mediafax Foto)

Instanţa l-a amendat din nou pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu cu 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat, pentru a şasea oară, la procesul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), deşi judecătorii au transmis citaţii de aducere cu mandat.

În judecarea procesului, Curtea de Apel Bucureşti va analiza declaraţiile date de Vântu în faţa procurorilor.

În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vântu - citat pentru a cincea oară cu mandat de aducere pentru a fi audiat ca martor în procesul privind prăbuşirea FNI - nu s-a prezentat. Pentru că mandatul de aducere şi citarea la procesul FNI a lui Sorin Ovidiu Vântu nu au ajuns la dosar, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis recitarea omului de afaceri şi a celuilalt martor şi a stabilit un nou termen de judecată pentru 12 mai.

Cea care a cerut audierea lui Sorin Ovidiu Vântu a fost Ioana Maria Vlas, susţinând că omul de afaceri a fost scos de sub urmărire penală în rechizitoriul întocmit de Ministerul Public, deşi ar fi fost beneficiarul unor sume importante din fondul de investiţii. Vlas a mai susţinut că Vântu ar trebui să aibă cel puţin calitatea de instigator sau de complice.

Ioana Maria Vlas a fost pusă în libertate în 7 aprilie.

La termenul din 4 aprilie, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la proces pentru a fi audiat. Curtea de Apel Bucureşti a constatat faptul că Vântu avea cunoştinţă de termen, poliţia transmiţând mandatul de citare, însă acesta a refuzat să se prezinte.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în 18 februarie, emiterea unui mandat de aducere pe numele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, pentru a fi audiat în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, după ce acesta nu a răspuns citaţiilor.

Vântu şi-a schimbat domiciliul din strada Paris-sectorul 1 al Capitalei în comuna Corbeanca, astfel că instanţa a decis, în 3 martie, citarea acestuia la adresa corectă pentru a fi adus de poliţişti la termenul procesului FNI stabilit pentru 17 martie, când s-au prezentat acte medicale care ar fi atestat imposibilitatea prezenării omului de afaceri în faţa instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici