Curtea Supremă a Rusiei refuză reabilitarea familiei Romanov

Curtea Supremă a Rusiei a apreciat că nu are competenţa de a-i reabilita pe membrii familiei Romanov, executaţi la Ekaterinburg în 1918.

6 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă a Rusiei refuză reabilitarea familiei Romanov

Curtea Supremă a Rusiei refuză reabilitarea familiei Romanov

Potrivit ITAR-Tass, în pagina electronică, Colegiul pentru cazuri penale al Curţii Supreme a pronunţat decizia joi dimineaţă, în urma apelului formulat de marea ducesă Maria Vladimirovna Romanova.

Curtea Supremă a confirmat astfel decizia Procurorului General, conform căreia nu există motive pentru aplicarea prevederilor legii privind exonerarea victimelor represiunii politice în cazul membrilor familiei ultimului ţar rus, Nicolae al II-lea.

În septembrie 2007, Parchetul general al Rusiei a declarat printr-un comunicat că ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, şi familia sa, executaţi în 1918 de către bolşevici, nu pot fi reabilitaţi în calitate de victime ale represaliilor politice.

Pentru Parchet "nu există dovezi concrete privind existenţa anumitor decizii oficiale" privind recurgerea la "represiune împotriva defuncţilor". "Existenţa unei asemenea decizii este una dintre condiţiile necesare reabilitării", suține comunicatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici