Dan Barna: Nu am nicio informaţie despre existenţa vreunei fapte care să îmi fie imputată de DLAF

  • DLAF a precizat că este în curs de investigare proiectul în care este implicată firma de consultanţă a lui Dan Barna.
  • Barna afirmă că a fost permanent la dispoziţia DLAF şi este în continuare la dispoziţia lor pentru orice fel de informaţii vor avea nevoie.
227 afișări
Imaginea articolului Dan Barna: Nu am nicio informaţie despre existenţa vreunei fapte care să îmi fie imputată de DLAF

Dan Barna: Nu am nicio informaţie despre existenţa vreunei fapte care să îmi fie imputată de DLAF

„Până în acest moment nu am nicio informaţie oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA. Am încredere că nu au ales să anunţe în presă înainte să mă informeze şi pe mine.

Din articolul care a apărut azi în presă se desprind următoarele informaţii:

- Că DLAF a finalizat o verificare începută în timpul campaniei prezidenţiale din 2019 şi intenţionează să transmită către DNA nota de constatare a verificării. Se întâmplă practic exact ceea ce am cerut încă din 2019 fiind singura forma prin care aceasta poveste se poate închide.
- Nota de constatare face referire la patru persoane: expert cu atribuţii în recrutare şi manangeri de structuri de economie socială. Eu nu am avut în proiectele menţionate niciuna din aceste calităţi, poziţia mea fiind de expert antreprenorial. Deci concluzia logica pornind de la răspunsul transmis de DLAF presei ar fi că nu este vorba despre persoana mea. Acest lucru mi-a fost de altfel comunicat şi pe parcursul întâlnirii avute cu personalul DLAF acum câteva săptămâni când mi-au spus că nu au reţinut nici o faptă ilegală în ceea ce mă priveşte.
- Se induce ideea că numele meu a fost trimis la DNA. Nu este cazul. Dacă vă fi, voi spune eu, înainte să vehiculăm informaţii incomplete, pe surse şi de natură să creeze confuzii inutile”, scrie pe Facebook Dan Barna.

Barna afirmă că a fost permanent la dispoziţia DLAF şi este în continuare la dispoziţia lor pentru orice fel de informaţii vor avea nevoie.

Înţeleg că instituţiile trebuie să îşi facă datoria şi să verifice din punct de vedere administrativ proiectele din fonduri europene şi e firesc să fie aşa; ce nu este firesc e că o instituţie să comunice în presă informaţii incomplete. Este în mandatul DLAF să documenteze şi să fundamenteze suspiciuni de fraudă - confirmate sau nu apoi de organele competente - nu să alimenteze suspiciuni la adresa oricărei persoane, publice sau nu. Am zis din primul moment că vreau că această cercetare să se termine cât mai repede. Îmi menţin solicitarea şi aştept că DLAF să o finalizeze. În sinteză: Nu am nici o informaţie oficială despre existenţa vreunui dosar pe numele meu.Nu am nicio informaţie despre existenţa vreunei fapte care să îmi fie imputată de DLAF sau de vreo altă instituţie a statului, pentru că nu există niciuna”, conchide Barna.

Inspectorii de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă arată că în cazul proiectului „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” (POSDRU/135/5.2/S/125782 – cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, firmă deţinută de Dan Barna, verificările sunt în curs.

Rise Project a publicat, în 2019, un articol în care acuza firma lui Dan Barna că multe proiecte au eşuat, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

În replică, la acel moment, Dan Barna a cerut ca DLAF să trimită de urgenţă documentele la DNA, pentru că ştie că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. El menţiona că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barna,
dlaf,
dna,
firma

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici