Director din CFR, trimis în judecată pentru luare de mită

Şeful Direcţiei Asistenţă Juridică din cadrul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Marius Răducan, avocat în cadrul Baroului Bucureşti (suspendat la cerere), a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în stare de arest preventiv, pentru două infracţiuni de luare de mită.

2 afișări

Potrivit unui comunicat de vineri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada iulie-august 2007, Marius Răducan, în virtutea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit de la denunţător 10.000 de lei mită pentru ca, în schimb, să-i faciliteze recuperarea unei creanţe de 900.000 de lei şi dobânda aferentă de 600.000 de lei. Suma totală de 1,5 milioane lei era datorată de CNCF CFR SA firmei administrate de denunţător, în baza unor relaţii contractuale pentru prestarea unor servicii de salubrizare.

În data de 3 octombrie, inculpatul a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 5.000 euro de la persoana denunţătoare, pentru a o sprijini, în virtutea atribuţiilor de serviciu, să recupereze de CNCFR SA ( structura centrală şi Regionala Timişoara) alte creanţe în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

În aceeaşi zi, Răducan a fost reţinut de procurori pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 4 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea de arestare preventivă, dispunând faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi ţara. La aceeaşi dată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a admis recursul declarat de DNA şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe termen de 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici