Dispută între Kovesi şi Chiuariu pe tema cererii de revocare a procurorului Ţuluş

Cererea de revocare a lui Doru Ţuluş din funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a debutat, joi, cu o dispută între procurorul general Codruţa Kovesi şi ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu.

1 afișare
Imaginea articolului Dispută între Kovesi şi Chiuariu pe tema cererii de revocare a procurorului Ţuluş

Dispută între Kovesi şi Chiuariu pe tema cererii de revocare a procurorului Ţuluş

În timp ce ministrul Justiţiei îşi susţinea cererea de revocare a lui Doru Ţuluş având în vedere concluziile Raportului Inspecţiei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), însuşit de Secţia de procurori a CSM, procurorul general Codruţa Kovesi l-a întrerupt întrebând dacă îşi mai menţine cererea forumulată în acest sens în luna mai.

Kovesi a subliniat că ministrul Justiţiei ar fi trebui să-şi completeze cerererea de revocare formulată în luna mai cu observaţiile cuprinse în Raportul Inspecţiei Judiciare a CSM privind activitatea DNA, ceea ce ar fi intrat în discuţiile referitoare la chestiuni prealabile dezbaterilor pe fond a cererii de revocare a lui Doru Ţuluş.

În replică, ministrul Justiţiei a spus că nu are ce chestiuni prealabile să facă la solicitarea sa, întrucât Secţia de procurori şi-a însuşit raportul Inspecţiei privind activitatea DNA care relevă o serie de disfuncţionalităţi ale secţiei conduse de Ţuluş.

La rândul lor, procurorii Bogdan Licu şi Liviu Dăscălescu au spus: Cum să ignorăm raportul?"

Totodată, ministrul Tudor Chiuariu a susţinut că dacă se vrea ascunderea problemelor în spatele a două pagini, atunci probabil solicitările privind observaţiile s-ar justifica.

Potrivit modificărilor legilor privind magistraţii, ministrul Justiţiei are dreptul de a cere CSM revocarea sau numirea procurorilor şefi ai DNA, DIICOT, adjuncţilor acestora, a procurorului general al României şi ai adjuncţilor acestuia, avizul Consiliului fiind consultativ. Preşedintele ţării este cel care decide asupra cererii ministrului Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici