Dosarele foştilor prefecţi de Argeş, Hunedoara şi Braşov, discutate de instanţă în septembrie

Cele trei dosare ale foştilor prefecţi de Argeş, Hunedoara şi Braşov au fost amânate, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti din cauza unei lipse de procedură cu Guvernul.

3 afișări
Imaginea articolului Dosarele foştilor prefecţi de Argeş, Hunedoara şi Braşov, discutate de instanţă în septembrie

Dosarele foştilor prefecţi de Argeş, Hunedoara şi Braşov, discutate de instanţă în septembrie

Magistraţii au constatat că Executivul a fost citat prin fax şi nu prin agent procedural, aşa cum prevede legea.

Ca urmare, dosarele în care foştii prefecţi Ion Cârstoiu - de la Argeş, Cristian Marius Vladu - de la Hunedoara şi Aurelian Leonard Banu - de la Braşov au cerut suspendarea actului administrativ în baza căruia au fost înlocuiţi au fost amânate pentru datele de 19, 26 şi 27 septembrie.

Foştii prefecţi au solicitat suspendarea Hotărârii de Guvern privind înlocurirea lor din funţie până la judecarea pe fond a cerere de anulare a hotărârii guvernamentale.

Tot miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie şi dosarele altor doi foşti prefecţi, respectiv Marinică Cazacu - de la Ialomiţa şi Nicolae Giugea - de la Dolj.

Aceştia fuseseră destituiţi anterior celor trei care au început, miercuri, procesul la Curtea de Apel Bucureşti.

Dosarele lui Giugea şi Cazacu au fost amânate pentru 18, respectiv 24 septembrie, după ce la termenul de miercuri Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a depus o cerere de intervenţie în dosare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici