Fostul preşedintel israelian, inculpat pentru hărţuire sexuală şi acte indecente

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav a fost inculpat joi pentru hărţuire sexuală, acte indecente şi tentativă de corupere a martorului, au anunţat surse judiciare.

18 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedintel israelian, inculpat pentru hărţuire sexuală şi acte indecente

Fostul preşedintel israelian, inculpat pentru hărţuire sexuală şi acte indecente (Sursa: Mediafax Foto)

Parchetul a depus actul de acuzare joi dimineaţă la Tribunalul din Ierusalim.

Moshe Katsav va răspunde acuzaţiilor de hărţuire sexuală şi acte indecente în virtutea unui acord controversat încheiat cu Parchetul şi acceptat de Curtea Supremă; compromisul i-a permis să evite acuzaţia de viol şi să scape de condamnarea la închisoare.

Fostul preşedinte riscă o condamnare la închisoare cu suspendare şi plata unor daune celor două reclamante, foste angajate care îndeplineau funcţii ministeriale.

Compromisul acceptat de Curtea Supremă a fost criticat de organizaţiile israeliene pentru drepturile femeilor. Contrar acordului, Parchetul doreşte ca sentinţa în cazul lui Moshe Katsav să conţină şi calificativul "act demn de reprobarea publică".

"Este clar că acest calificativ nu poate fi menţionat, dat fiind că nu figurează în acord", a declarat Zion Amir, unul dintre avocaţii fostului preşedinte. Dacă va fi găsit vinovat, Katzav, în vârstă de 62 de ani, nu va mai putea deţine funcţii publice şi va pierde şi indemnizaţia anuală de 1,1 milioane de şekeli (305.000 dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici