Gorghiu: Mandatul european de arestare pentru Cherecheş a fost transmis Parchetului din Munchen

Mandatul de arestare emis de Tribunalul Cluj a fost transmis către parchetul din Munchen, care a confirmat primirea acestuia şi va comunica documentele către instanţa competentă din Germania, a spus, miercuri, Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei. „Justiţia se va face până la capăt”, spune ministrul.

126 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Mandatul european de arestare pentru Cherecheş a fost transmis Parchetului din Munchen

Gorghiu: Mandatul european de arestare pentru Cherecheş a fost transmis Parchetului din Munchen

Alina Gorghiu spune despre cazul lui Cătălin Cherecheş că „a fost o lecţie pentru toţi cei care cred că se pot sustrage de la executarea efectivă a pedepselor la închisoare în sistemul penitenciar din România”.

„Această persoană, aşa cum bine ştiţi, a fost condamnată pentru fapte de corupţie la cinci ani cu executare, a fost identificată şi găsită de organele poliţieneşti şi arestată pe teritoriul Germaniei, stat membru al UE, ca atare, putem vorbi despre cooperarea judiciară în materie penală, în acest moment, care este esenţială în predarea domnului Cherecheş autorităţilor din România”, spune Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu partenerii, „au făcut o treabă bună” şi „arată faptul că fugarii sunt o prioritate pentru statul român”.

„Justiţia se va face până la capăt. Pe data de 24 noiembrie, pe numele persoanei Cătălin Cherecheş a fost emis un mandat european de arestare, de către instanţa de executare, Tribunalul Cluj, acesta a fost transmis către Parchetul din Munchen, care a confirmat primirea mandatului European de arestare, parchetul va comunica aceste documente către instanţa competentă din Germania. În continuare se va urmări procedura simplificată de punere în aplicare a acestui mandat European de arest”, a mai spus Gorghiu.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins, marţi seara, în Augsburg, Germania, şi urmează să fie adus în ţară.

Prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, a emis, miercuri, ordinul privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici