ÎCCJ sesizează CCR cu legea privind trecerea unor drumuri de la stat la consiliile locale

ÎCCJ sesizează Curtea Constituţională a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare, în ceea ce priveşte legea privind trecerea unor drumuri forestiere, căi ferate forestiere şi lucrări de corectare a torenţilor de la stat la consiliile locale.

706 afișări
Imaginea articolului ÎCCJ sesizează CCR cu legea privind trecerea unor drumuri de la stat la consiliile locale

ÎCCJ sesizează CCR cu legea privind trecerea unor drumuri de la stat la consiliile locale

Constituită în Secţii Unite, cu participarea unui număr de 84 de judecători, cu respectarea cerinţelor de cvorum prevăzute de lege, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare în ceea ce priveşte Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere şi a lucrărilor de corectare a torenţilor din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora.

Sesizarea se face în raport de prevederile constituţionale ale art. 1 alin. (5) privind principiul legalităţii, ale art. 136 alin. (2) şi (4) cu privire la dreptul de proprietate publică şi modalitatea de constituire a dreptului de administrare coroborate cu cele ale art. 147 alin. (4) privind caracterul obligatoriu al deciziilor Curţii Constituţionale, precum şi a prevederilor art. 52 referitoare la dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

După redactare, hotărârea pronunţată de Secţiile Unite va fi publicată în format integral pe pagina de Internet a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, www.iccj.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici