Instanţa supremă a decis reluarea dezbaterilor privind revizuirea sentinţei din dosarul Ţigareta II

Instanţa supremă a decis repunerea pe rol şi reluarea dezbaterilor, la 23 iunie, în cauza privind revizuirea sentinţei din dosarul Ţigareta II, după ce Completul de nouă judecători a constatat existenţa unui incident procedural.

39 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă a decis reluarea dezbaterilor privind revizuirea sentinţei din dosarul Ţigareta II

Instanţa supremă a decis reluarea dezbaterilor privind revizuirea sentinţei din dosarul Ţigareta II (Imagine: Mediafax Foto)

Oficiali din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au explicat că nu pot da mai multe detalii, dar că incidentul procedural la care se face referire va fi menţionat în încheierea care urmează să fie depusă la dosarul de revizuire.

Astfel, Completul de nouă judecători va relua dezbaterile privind cererea de revizuire formulată de Dumitru Popescu, condamnat la 14 ani de închisoare în dosarul Ţigareta II, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a constatat că interceptările telefonice în acest caz au lezat drepturile garantate de Convenţia Europeană.

Avocatul lui Dumitru Popescu a cerut, luni, Completului de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie desfiinţarea decizie prin care clientul său a fost condamnat şi trimiterea cauzei spre rejudecare pentru efectuarea unei expertize a interceptărilor telefonice care au fost considerate mijloace principale de probă în cazul clientului său.

În 26 aprilie 2007, Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a criticat modul în care s-au făcut interceptările în cazul lui Dumitru Popescu, inculpat şi condamnat în dosarul Ţigareta II, constatând că acestea au fost făcute în baza Legii 51/1991 privind siguranţa naţională, care nu este conformă cu Convenţia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici