Iucinu cere companiei Volvo să răspundă întrebărilor poliţiei în ancheta privind moartea lui Tinu

Andrei Iucinu, fiul jurnalistului Dumitru Tinu, cere firmei Volvo Car Corporation să ofere toate detaliile necesare elucidării contextului în care s-a produs accidentul în care a murit tatăl său, solicitarea venind în contextul redeschiderii anchetei şi al solicitării poliţiei.

5 afișări
Imaginea articolului Iucinu cere companiei Volvo să răspundă întrebărilor poliţiei în ancheta privind moartea lui Tinu

Iucinu cere companiei Volvo să răspundă întrebărilor poliţiei în ancheta privind moartea lui Tinu

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Volvo Car Corporation, Fredrik Arp, Andrei Iucinu solicită ca această companie să răspundă la întrebările referitoare la modelul autoturismului Volvo pe care îl conducea Dumitru Tinu în momentul producerii accidentului şi la mijloacele de securitate ale maşinii.

Andrei Iucinu îşi justifică demersul prin necesitatea aflării adevărului şi a găsirii vinovatului pentru moartea tatălui său.

În scrisoarea deschisă, acesta arată că distruibuitorul autorizat Volvo din România "a refuzat în mod constant să răspundă întrebărilor cu privire la caracteristicile tehnice ale maşinii şi mai ales cu privire la elementele de siguranţă ale acesteia".

În noiembrie 2006, dosarul de cercetare penală privind împrejurările morţii directorului cotidianului Adevărul, Dumitru Tinu, a fost redeschis, ca urmare a solicitării lui Andrei Iucinu, a mamei sale, precum şi a sorei şi nepotului jurnalistului, care au semnalat o serie de aspecte neclarificate de ancheta iniţială.

Decizia de infirmare a soluţiei de neîncepere a urmăririi penale în cauza privind moartea lui Tinu - propusă de Poliţie şi confirmată de procurori în 12 martie 2003 - a fost luată de prim-procurorul Liviu Tudose, de la Parchetul Tribunalului Prahova, care a dispus completarea cercetărilor.

Potrivit ordonanţei emise de prim-procurorul Liviu Tudose, există dubii cu privire la dinamica accidentului, existând o disproporţie între presupusa viteză din momentele imediat anterioare accidentului, avariile suferite şi decesul victimei. În această situaţie, reprezentanţii firmei Volvo şi a celor de la Forum Auto nu au exclus "alte posibile cauze ce nu ţin de aspectul tehnic în producerea accidentului".




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici