Leonard Orban: Teoretic, există posibilitatea de activare a clauzei pe Justiţie

Comisarul european Leonard Orban a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, teoretic, există posibilitatea de activare a clauzei pe Justiţie împotriva României, însă a menţionat că speră ca în următoarele luni să se înregistreze progrese importante care să elimine această posibilitate.

1 afișare
Imaginea articolului Leonard Orban: Teoretic, există posibilitatea de activare a clauzei pe Justiţie

Leonard Orban: Teoretic, există posibilitatea de activare a clauzei pe Justiţie

El a menţionat că mesajul Comisiei Europene din raportul interimar vizează toate instituţiile României, nu doar Guvernul.

Orban a ţinut să spună că instituţiile, în asamblul lor, trebuie să facă eforturi susţinute pentru ca să se înregistreze rezultate vizibile în lupta împotriva corupţiei la nivel local şi la nivel înalt.

Întrebat dacă există posibilitatea activării în vară a clauzei de salvgardare în domeniu, Orban nu a exclus această posibilitate. "Teoretic, există posibilitatea activării clauzei de salvgardare. Sper ca în lunile care au mai rămas să se înregistreze progrese serioase", a spus Orban. El a avertizat şi în legătură cu faptul că, spre deosebire de alte dăţi, Comisia Europeană a luat în calcul la elaborarea raportului interimar o serie de amendamente, care în cazul României au vizat, de această dată, modificările adoptate de Parlament la Codurile penal şi de procedură penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici