Maramureş: 41 de indieni, reţinuţi la graniţa cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră maramureşeni, în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii (SRI), au reţinut, sâmbătă dimineaţa, în localitatea Tisa, 41 de cetăţeni indieni care au intrat ilegal în România din Ucraina, traversând râul Tisa cu ajutorul unei bărci pneumatice.

19 afișări
Imaginea articolului Maramureş: 41 de indieni, reţinuţi la graniţa cu Ucraina

Maramureş: 41 de indieni, reţinuţi la graniţa cu Ucraina (Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră)

Pentru reţinerea grupului, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical, astfel încât să nu existe răniţi şi să nu fie încălcat teritoriul statului vecin, precizează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, persoanele reţinute sunt de origine indiană, bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 53 de ani, şi intenţionau să ajungă în vestul Europei.

Patru dintre aceştia erau epuizaţi fizic şi se aflau în stare de hipotermie când au fost reţinuţi, fiind duşi la Spitalul din Sighetul Marmaţiei pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Poliţiştii de frontieră i-au predat pe cei 41 de bărbaţi Oficiului Român pentru Imigrări Maramureş, deoarece aceştia au solicitat acordarea statutului de refugiat în România.

În barca pneumatică folosită de grupul de migranţi pentru trecerea râului Tisa se aflau două călăuze din Ucraina, care nu s-au supus somaţiilor, reuşind să se întoarcă pe teritoriul ucrainean, cercetările fiind continuate în vederea depistării persoanelor implicate în călăuzirea grupului, adaugă IGPF.

La începutul lunii februarie, politiştii de frontieră din cadrul Poliţiei de Frontieră Maramureş au aflat că pe teritoriul ucrainean, în apropierea frontierei româno-ucrainene, s-au constituit grupuri masive de cetăţeni de origine afro-asiatică, care intenţionează să intre ilegal în România. În urma acestor informaţii, poliţiştii de frontieră, în colaborare cu ofiţerii SRI, au intensificat activităţile de supraveghere a frontierei de stat, se mai arată în comunicatul IGPF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici