Mazăre dă vina pe Băsescu pentru citarea la DNA

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, miercuri, că a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie după un telefon dat de Traian Băsescu, deranjat de un sondaj care arăta că actualul edil ar câştiga din nou alegerile locale, în defavoarea "omului" preşedintelui.

2 afișări
Imaginea articolului Mazăre dă vina pe Băsescu pentru citarea la DNA

Mazăre dă vina pe Băsescu pentru citarea la DNA

La intrarea în sediul DNA, Mazăre a explicat că motivul citării sale de către procurori este un sondaj IMAS, comandat de ziarul local "Cuget Liber", care arată că, dacă ar fi alegeri în Constanţa, ar câştiga cu 65 la sută, iar "omul lui Traian Băsescu" ar avea doar 3 la sută.

Primarul a adăugat că Traian Băsescu încearcă să "controleze" Constanţa.

"Când Traian Băsescu a văzut acest sondaj, a dat telefon pe firul scurt la domnul Morar, cu care e de notorietate că se conversează şi urmarea a fost că, în trei zile, am început să primim citaţii la DNA. Suntem 37 de persoane citate pentru acelaşi mort dezgropat din groapă, adică dosarul cu retrocedări, evaluări, subevaluări", a spus Mazăre.

Radu Mazăre a mai spus că, în urmă cu zece zile, cu prilejul lansării la apă a unei nave, Traian Băsescu l-ar fi înjurat şi ar fi spus: "Pe ăsta ori îl fac, ori cad la pace cu el". Primarul a adăugat că nici nu se pune problema să "cadă la pace" cu Băsescu, după ce acesta l-a "chinuit" trei ani.

Mazăre a respins acuzaţiile care i se aduc în dosarul în care a fost citat.

Dosarul a fost deschis în anul 2005, la autosesizarea DNA, care a luat la verificat toate actele găsite în arhiva Primăriei Constanţa, începând din anul 2000, anchetatorii căutând nereguli în contracte semnate cu firme pentru prestări de servicii sau achiziţii publice, dar şi cu persoane fizice pentru vânzarea, cumpărarea sau concesionarea de terenuri în Constanţa şi Mamaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici